Kabátja miatt maradt le az Eb-döntőről ifjúsági olimpiai bajnokunk

A verseny utáni ellenőrzéskor szabálytalannak minősítették a felszerelését Eszéken.

Magyar Nemzet
2021. 05. 29. 12:38
Pekler Zaln
Pekler Zalán három évi még ifjúsági olimpián lőtt, idén már a felnőttek között versenyez Fotó: Jonathon Nackstrand Forrás: MTI/EPA/OIS/IOC

A verseny utáni ellenőrzéskor szabálytalannak minősítették a felszerelését Eszéken.

Nem jutott magyar versenyző a fináléba a férfi puskások 50 méteres összetett számában az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon, az ifjúsági olimpiai bajnok, 21 éves Pekler Zalán azonban egészen hihetetlen módon maradt le a fináléról. A komáromi lövő a kvalifikációban 1181 kört lőtt, a térdelősorozata fantasztikusan sikerült (398 kör), de jól mentek a fekvő (396) és az álló testhelyzetben leadott lövései is (387). Pekler az 1181 körös eredményével a negyedik helyen került volna be a nyolcas döntőbe. A verseny előtti napon a felszerelésével még minden rendben volt, ez sarkalatos pont a sportágban. A verseny utáni ellenőrzéskor, az úgynevezett visszamérés során viszont a kabátja merevsége nem a megfelelő értéket mutatta, ezért kizárták.

– Mivel viszonylag új kabátról van szó, ezért pénteken kétszer is ellenőriztettem, és minden rendben volt vele. A térdelő parádésan sikerült, a fekvő is jó lett, és az álló testhelyzetben leadott lövésekkel is elégedett vagyok. Végre kijött a lépés, lőhettem volna a döntőben. Szörnyű, hogy így kell véget érnie a versenynek – nyilatkozta a magyar szövetség hírlevelében letörten Pekler Zalán, aki így elesett attól a lehetőségtől, hogy a döntőben olimpiai kvótát szerezhessen.

A légpuskában aranyérmes, már tokiói kvótás Péni István az összetettben 1178 kört ért el, ezzel a 10. helyen végzett, egy kör hiányzott neki a döntőhöz. A térdelőben 391 kört, a fekvőben 399-et, míg az állóban 388 kört teljesített.

– Az 1178 kör általában elég a fináléhoz, most egy körön múlott a döntő. Jó idő volt, sok jó eredmény született. Erre a számra kevesebbet tudtam készülni az elmúlt időszakban, de amiért jöttünk, azt teljesítettem, és készülök tovább az olimpiára – fogalmazott Péni István.

A versenyszámban indult harmadik magyar sportlövő, Vas Péter 1158 körrel az 54. helyen végzett a 65 fős mezőnyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.