Valtteri Bottast a csapata és a balszerencse is üldözi

Valtteri Bottasra, a Formula–1 Mercedes-istállójának pilótájára az elmúlt időszakban rájár a rúd: a finn versenyző a Monacói Nagydíjon egy furcsa hiba miatt esett ki, de az azeri versenyhétvége sem indult jól a számára, hiszen átmenetileg hazája repterén ragadt, és ezért nem érkezett meg időben a helyszínre.

Magyar Nemzet
2021. 06. 03. 19:06
Valtteri Bottas
Bottasnak mostanában nem sok oka volt az örömre Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szokásoknak megfelelően csütörtökön sajtótájékoztatókkal rajtolt el a bakui versenyhétvége, azonban az interjúk egyike nem a megszokott mederben zajlott, hiszen az egyik pilóta, nevezetesen Valtteri Bottas nem érkezett meg időben a helyszínre. A finn versenyző ugyanis hazája egyik repülőterén ragadt, miután a Finnországból Azerbajdzsánba tartó járattal valamilyen probléma akadt.

Bottas azt nyilatkozta, hogy a hétvégéjére feltehetően nem lesz hatással a csúszás, mivel várhatóan még csütörtök este megérkezik Bakuba, így részt vehet a pénteki szabadedzéseken, és csak a sajtótájékoztatóról maradt le, illetve arról sem teljesen, mivel Zoom-hívás keretein belül tudott válaszolni az újságírók kérdéseire.

A finn több órát vesztegelt a repülőtéren, de már befutott Bakuba:

Előkerült egy olyan téma is, ami nem volt a 31 éves versenyző ínyére. Felmerült ugyanis a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíj, amelyet a finnek egy rakoncátlan kerékanya miatt kellett feladnia. A Mercedestől néhányan – köztük Toto Wolff csapatfőnök – megjegyezték, hogy részben a pilóta is okolható a kiesésért, mivel nem a megfelelő helyen állt meg a kerékcserénél, a szerelőnek emiatt ferdén kellett rátennie a kerékpisztolyt az anyára, és ebből lett a baj. A világbajnokság negyedik helyezettje erre a véleményre igencsak rácsodálkozott, úgy érzi, ő nem követett el hibát.

– Eléggé meglepődtem ezen. Láttam a videót, és szerintem jó helyen álltam meg. Minden elemzést megnéztem, és nagyjából két-három centiméterrel csúsztam le a középvonalról, ami alapvetően jó érték, hiszen könnyen lehet tíz-tizenöt centimétert is tévedni. Éppen ezért úgy gondolom, hogy elég pontos voltam – vélekedett Valtteri Bottas.

A finn versenyző azt is hozzátette, nem akar senkire ujjal mutogatni a kiesés miatt, de elismerte, hogy a Monacói Nagydíj előtt voltak kétségei a szerelőgárdával kapcsolatban.

– Néhány hete értesítettem a csapatot az aggályaimról, szóval mindenkinek egyértelmű volt már korábban is, hogy a bokszkiállásoknál nem végzünk tökéletes munkát. Ahogy más területen sem, például a gumik felmelegítésével is gondjaink akadnak az időmérő edzéseken. Tudtam a Monacói Nagydíj előtt is, hogy ez problémát jelenthet majd a hétvégén, jeleztem is a csapatnak – fogalmazott a Mercedes versenyzője. – Alaposan kielemeztünk mindent. Természetesen tudjuk, hogy csapatként jobb teljesítményt is nyújthattunk volna a kerékcserék során. Én őszintén elmondtam a véleményem.

AZERI NAGYDÍJ, PROGRAM:

Első szabadedzés: péntek 10.30

Második szabadedzés: péntek 14.00

Harmadik szabadedzés: szombat 11.00

Időmérő edzés: szombat 14.00

Futam: vasárnap 14.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.