A Bajnokok Ligájában köszörülné ki a csorbát a Ferencváros

Csütörtökön kezdi meg szereplését a férfivízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében a címvédő Ferencváros csapata, amely 15.30-kor ugrik medencébe a francia Olympique Marseille ellen.

2021. 06. 03. 7:39
FTC, Vogel Soma, Bajnokok Ligája
Vogel Soma védéseire nagy szüksége lesz a Fradinak Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klubszinten az idény utolsó megméretése vár férfipólósainkra, ugyanis a magyar válogatott játékosokkal teletűzdelt Ferencváros csapata csütörtöktől szombatig a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében szerepel a Pro Recco, a Jug, a Barceloneta, az Olympiakosz, a Brescia, a Marseille és a Waspo Hannover együttesei mellett.

A BL küzdelmeit az előző idényben felfüggesztették, 2019-ben viszont a Ferencváros megnyerte a sorozatot, így idén címvédőként vág neki a döntőnek. szerint a korábbi sikerekből erőt meríthet a csapat, igaz, már alig emlékeznek az akkori eseményekre.

– Rég volt már, hogy megnyertük a BL-t, de úgy ugrunk medencébe, hogy mi vagyunk a címvédők – ígérte a zöld-fehérek kapusa, majd hozzátette: – Nem jutottunk be a bajnoki döntőbe, ezek után szeretnénk javítani a kisebb hibánkon, mivel megszakadt a tíz megnyert kupából állt sorozatunk. Ennek a társaságnak ez az utolsó nagy megméretése lesz, és szeretnénk méltó módon elbúcsúzni egymástól.

Vogel Soma védéseire nagy szüksége lesz a Fradinak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fradi páratlan sikerszériát produkált az elmúlt években, a 2018-as Eurokupa-győzelemtől a 2020-as Magyar Kupa-diadallal bezárólag tíz trófeát tett be a vitrinbe. A múlt vasárnap lezárult bajnoki idény azonban nem a Ferencváros szája íze szerint alakult: sérülések és a koronavírus is hátráltatták a csapatot, áprilisig szinte nem is edzett együtt a teljes gárda. Az ob I-ben nem tudták megvédeni a címüket, helyette bronzéremmel kellett vigasztalódniuk. A csapat edzője, úgy véli, a játékosok sokat tanulhattak a szezon közben elszenvedett vereségekből.

– A bronzmeccsek és az OSC elleni elődöntők is fontosak voltak ahhoz, hogy játékba kerüljünk, lássuk azokat a hiányosságokat, amelyekkel az adott pillanatban még küszködtünk. Mindent felhasználunk, bízzunk benne, hogy ennek meglesz az eredménye – fogalmazott a Fradi.hu-nak a mester.

A nehézségek ellenére az FTC a B csoport élén végzett a BL-ben, megelőzve többek között két komoly vetélytársat, a Barcelonetát és a Bresciát, igaz, utóbbitól mindkét csoportmeccsén vereséget szenvedett. A magyar alakulat a nyolcas döntőt a Marseille ellen kezdi, amely elleni eddigi két mérkőzését, 2019 őszén megnyerte. Alighanem most sem a francia csapat jelenti majd a legnagyobb kihívást a címvédés felé vezető úton.

Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, első mérkőzés:

FTC-Telekom Waterpolo– Olympique Marseille (francia) 15.30 (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.