Kétszeres BL-győztes edző és magyar fiatalok Veszprémben

David Davis menesztése után a Telekom Veszprém július elejére ígért tájékoztatást az új edzőről. A legeredményesebb magyar klub állta a szavát: ma bejelentette, hogy a csapat korábbi legendás játékosa, Momir Ilics lesz a csapat edzője, a munkáját a csapat egykori szélsője, Gulyás Péter segíti.

Szilágyi
2021. 07. 02. 10:12
null
A bizalom adott: Ilics (középen) karrierjének első felnőttcsapata a Telekom Veszprém lesz Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetek óta benne volt a levegőben, hogy formabontó megoldásra készül a Telekom Veszprém vezetősége. Előbb a különböző internetes fórumokon, később a Veszprémi TV felvételén, majd az írott sajtóból lehetett értesülni arról, hogy rendkívüli bejelentésre készül a magyar rekordbajnok.

Momir Ilics (balra) és Gulyás Péter vezetheti a Veszprémet
Fotó: Mirkó István

Ma délelőtt eljött a pillanat: a 26-szoros bajnokcsapat bemutatta az új edzőjét, Momir Ilicset. A magyar–szerb kettős állampolgárságú balátlövő 2013 és 2019 között játszott Veszprémben. Tagja volt a 2015-ben a Barcelona, 2016-ban a Kielce és 2019-ben a Vardar Szkopje ellen BL-döntőt játszó csapatnak. Korábban a Kiellel kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a szerb válogatottal 2012-ben Eb-ezüstérmet szerzett, és őt választották meg a torna legjobb játékosának.

Ilics a visszavonulása után csatlakozott a Telekom Veszprém edzői stábjához, majd az utánpótlásban, az U21-es csapattal foglalkozott, felnőtt, első osztályú klubedzőként még nem dolgozott. Ugyanez érvényes a segítőjére, Gulyás Péterre is, aki az akadémia szakmai igazgatójaként képben van a fiatal magyar tehetségekkel kapcsolatban.

Mivel a klubtól távozik három külföldi játékos, Danyiil Siskarjov, Nikolaj Markussen és Vuko Borozan, az ő helyükön három fiatal magyar, Dörnyei Borisz, Bodor Márk és Zoran Ilics kap lehetőséget. Rajtuk múlik, hogy élnek-e az eséllyel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.