A holland klasszis a féltve őrzött Dárdai-mezéről mesélt

Ha még nem lenne elég bizonyíték arra, hogy milyen nagy tisztelet övezi Dárdai Pált Németországban, akkor íme egy újabb adalék: a Bayern München és a Barcelona egykori holland válogatott sztárja önmagát a Hertha magyar legendájához hasonlította.

Magyar Nemzet
2021. 08. 19. 17:32
DFB Cup - First Round- Eintracht Braunschweig v Hertha BSC
Négy és fél év a kispadon ugyanannál a csapatnál igen hosszú idő Fotó: Hannibal Hanschke Forrás: Reuters
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még mindig van egy Dárdai-mezem – árulta el a Bayern München, a Barcelona, az AC Milan és a PSV Eindhoven korábbi klasszis középpályása, Mark van Bommel, aki jelenleg a Wolfsburg vezetőedzője a Bundesligában. Nem véletlenül hozta szóba ezt az érdekességet az egykori 79-szeres holland válogatott, hiszen szombaton a Dárdai Pál vezette Hertha otthonában lép pályára a csapata.

A Transfermakt adatbázisa szerint Van Bommel és Dárdai ötször futballoztak egymás ellen, amíg játékosként egyszerre szerepeltek a német élvonalban a Bayern, illetve a Hertha színeiben. Ezeken a találkozókon belső középpályásokként rendre egymással találták szembe magukat.

– Az a szép a labdarúgásban, hogy folyamatosan találkozol régi haverokkal – elmélkedett Van Bommel. – Pál és én hasonló srácok vagyunk, mindig nagy meccseket vívtunk, kemény párharcok voltak.

Egy ilyen után a jelek szerint mezt is cseréltek egymással, amelyet a holland a mai napig őriz. Nagy elismerés lenne ez bármelyik magyar futballistának, és jelzi, hogy Dárdai milyen nagy megbecsültségnek örvend Németországban.

Dárdai Pált korábban a világbajnok és BL-győztes Sami Khedira is méltatta Fotó: Michael Sohn

Edzőként most néznek szembe egymással először, hiszen Van Bommel a nyáron vette át a Wolfsburg irányítását, korábban odahaza a PSV-nél, illetve Ausztráliában és az Egyesült Arab Emírségekben dolgozott. A Wolfsburg az első fordulóban hazai pályán 1-0-ra győzte le az újonc Bochumot, a Hertha viszont Kölnben 3-1-es vereséggel kezdett.

– Amikor focizunk, az jobban néz ki, mint az előző idényben, de meg kell tanulnunk olykor a foci módról harcos módra váltani – vonta le a tanulságot a kölni meccsből Dárdai Pál. – Elbeszélgettem a csapattal, ami remélem, nem volt túl kemény, ugyanakkor elég kemény volt.

Dárdai újságírói kérdésre külön kitért Matheus Cunha helyzetére, aki a 30 millió eurós árával messze a Hertha legértékesebb játékosa, a nyáron olimpiai bajnok lett a brazil válogatottal Tokióban, ugyanakkor a Köln ellen Dárdai a 65. percben lecserélte, mert nem volt elégedett a hozzáállásával.

– Senki sem sétálgathat a pályán – szögezte le Dárdai a 22 éves brazilra utalva. – Túl vagyunk egy nem túl szép, de őszinte beszélgetésen. A kapcsolatunk ugyanolyan jó, mint előtte, Cunha egészséges, játékra kész, de még meglátom, milyen következményei lesznek annak, ha valaki sétálgat. Erről pénteken hozok döntést.

Dárdai szokása szerint nem kertel, ezért is tisztelik olyan sokan. Még az olyan sztárok is, mint Mark van Bommel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.