A Mercedes már döntött arról, ki lesz Hamilton csapattársa jövőre

Toto Wolff, a Formula–1-es Mercedes-istálló csapatfőnöke szombaton elismerte, az istálló már döntött a jövő évi pilótapárosáról, azonban az információt a németek egyelőre megtartják maguknak.

Magyar Nemzet
2021. 08. 29. 20:18
RUSSELL, George; BOTTAS, Valtteri
Spa-Francorchamps, 2021. augusztus 26. George Russell, a Williams brit versenyzõje (b) és Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának otthont adó spa-francorchampsi pályán tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 26-án. A futamot augusztus 29-én rendezik. MTI/AP/Xpbimages.com Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már július beköszöntével bejelentette a Mercedes, hogy a hétszeres világbajnok 2023 végéig elkötelezte magát az istállóhoz, azonban jövő évi csapattársa személyét továbbra is homály fedi. Így még folynak a találgatások, hogy a jelenleg is a németeknél versenyző Valtteri Bottas vagy George Russell (Williams) lehet-e az, aki megkapja a lehetőséget. 


A Belga Nagydíj szombati kvalifikációja után is előtérbe került a kérdés, miután Russell a mezőny leglassabb autójával a második helyen végzett az esős időmérőn. Toto Wolff az eredményre reagálva elmondta, a döntés a jövő évi pilótapárosról már megszületett, így a brit pilóta teljesítménye már nincs rá hatással.


– A ma történtek már egyáltalán nem számítanak. Tudjuk, hogy mire képes George. Kiemelkedően teljesített a juniorkategóriákban a Williamsnél, valamint akkor is, amikor nálunk versenyzett Bahreinben – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke. – A döntésnél több tényezőt is figyelembe kellett vennünk, ezért nem jelentettük be eddig.


A többi tényezőt nem ismertette Wolff. A bokszutcai pletykák szerint az lehet a várakozás oka, hogy a németek megvárják, míg a „vesztes” pilótának új helyet találnak – Bottas esetében az Alfa Romeót emlegetik lehetséges leendő munkaadójaként. 


– Ha egy könnyű döntésről lenne szó, akkor már korábban meghoztuk volna, hiszen tudjuk, hogy mire számíthatunk Valtteritől, illetve George-tól. Mindketten megérdemlik, hogy a tőlünk telhető lehető legjobb módon gondoskodjunk róluk, hiszen a családunk részei és sokra tartjuk őket. Mindkét pilóta esetében tudtunk pozitívumokat és negatívumokat is felhozni, nem olyan egyértelmű, ki mellett döntsünk. Meg kell oldanunk, hogy bármelyikük is marad le a Mercedes üléséről, remek lehetőségei nyíljanak máshol – összegzett Wolff.

A borítóképen: George Russell (balra) és Valtteri Bottas. Forrás: MTI/AP/Xpbimages.com.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.