Hatalmas magyar triatlonsiker Kanadában

A tiszaújvárosiak kiválósága, Lehmann Csongor tavaly előtt első éves U23-as indulóként ezüstéremmel mutatkozott be az idősebb korosztály küzdelmeiben. Idén ő bizonyult a legjobbnak az edmontoni vb-n.

Forrás: MTI2021. 08. 22. 14:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehmann Edmontonban 1:46:47 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és zárásként 10 km futásból álló olimpiai távot. Az élmezőny a futás első köréig csaknem együtt ment, majd elkezdett szétszakadozni. A végén aztán már csak hárman maradtak elöl, és Lehmann Csongornak a német Tim Hellwiggel, valamint az ausztrál Matthew Hauserrel kellett megküzdenie a dobogós helyekért. A futás során azonban a magyar triatlonos remek hajrájával a riválisok nem tudták tartani a lépést.

 

Fotó: Észak-Magyarország/Ádám János


   
 Dévay Zsombor első évesként nagyszerűen helyt állt az U23-as mezőnyben, ahol egy 13. hellyel úgy tette le a névjegyét, hogy mindössze nyolc másodperc választotta el a tizedik helyezettől. A felnőtteknél a vb-sorozatot lezáró, kiemelt pontokat adó döntőt rendezték a kanadai városban, és a férfiaknál a tokiói olimpiai bajnok norvég Kristian Blummenfelt diadalmaskodott, aki ezzel az összetett pontversenyben is elsőként végzett. Korábban a férfi triatlonosok között még senki nem tudott egy évben olimpiát és vb-t is nyerni. Blummenfelt Edmontonban két riválisával óriásit csatázott a hajrában, és a belga Marten Van Riel csak hajszállal, míg a francia Léo Bergere egyetlen másodperccel maradt el tőle.
 A felnőtt mezőny egyetlen magyar indulója, Dévay Márk nagyszerű teljesítménnyel a 16. helyen ért célba – tavaly a 26. helyen zárt –, így összesítésben 19 helyet javított pozícióján, és a 29. helyen zárta az idei sorozatot. A nőknél olimpiai címvédő bermudai Flora Duffy harmadik lett a döntőben – a győztes amerikai Taylor Knibb, valamint a francia Leonie Periault mögött –, az összetett pontversenyt azonban ő nyerte meg.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.