Zöld-fehér csoportba került a Fradi az Európa-ligában

Isztambulban kisorsolták a labdarúgó Európa-liga 2021–2022-es idényének a csoportbeosztását, ahol a magyar bajnok Ferencváros is érdekelt volt. Az FTC a Celtic és a Betis mellett a német Leverkusennel került össze.

2021. 08. 27. 12:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportkör sorsolásában Marcos Senna, a spanyol válogatottal 2008-ban Európa-bajnokságot nyerő korábbi Villarreal-középpályás segédkezett. De még mielőtt a sorsolásra került volna sor, nyilvánosságra került, hogy az Európa-liga előző szezonja legjobb játékosának Gerardo Morenót, a Villarreal spanyol válogatott csatárát választották az Európai Labdarúgó-szövetség ítészei.

 

Ami pedig a konkrét sorsolást illeti: először az első kalapos csapatokra került sor. A Monaco a B–, a Napoli a C–, az Olympiakosz a D–, a Lazio az E–, a Braga az F–, a Leverkusen a G–, a Dinamo Zagreb a H–csoportba került. Majd jöttek a második kalaposok: a skót rekordbajnok, a Rangers a francia Lyonnal került egy csoportba, a holland PSV a Monacóval, az angol Leicester az olasz Napolival,  az orosz Lokomotiv Moszkva az olasz Lazióval, a német Frankfurt a görög Olympiakosszal, a szerb Crvena zvezda a portugál Bragával, a skót Celtic a német Leverkussenel, a belga Genk pedig a horvát Dinamo Zagrebbel.

 

Fotó: Alessandro Della Valle

 

A spanyol Real Sociedad a Monaco és a PSV mellé került, kiegyenlített a csoport. csapata, a Fenerbahce az Olympiakosszal és a Frankfurttal csap össze.

 

Végezetül a negyedik kalapos csapatok helye derült ki. A Ferencváros a G jelű négyesbe kapott besorolást: Peter Stöger csapata a Betis, a Celtic és a Leverkusen csapatával játszhat az Európa-liga csoportkörében. A csoportelső továbbjut a legjobb 16 közé, a nyolc csoportmásodik rájátszást vív a BL-ből érkező ottani nyolc csoportharmadikkal a nyolcaddöntőbe jutásért; a nyolc csoportharmadik az Európa-konferencialigában folytatja.

 

Az Európa-liga csoportkörének beosztása:

 

A CSOPORT
Olympique Lyon (francia)
Rangers (skót)
Sparta Praha (cseh)
Bröndby (dán)

B CSOPORT
Monaco (francia)
PSV Eindhoven (holland)
Real Sociedad (spanyol)
Sturm Graz (osztrák)

C CSOPORT
Napoli (olasz)
Leicester City (angol)
Szpartak Moszkva (orosz)
Legia Warszawa (lengyel)

D CSOPORT
Olympiakosz Pireusz (görög)
Eintracht Frankfurt (német)
Fenerbahce (török)
Antwerp (belga)

E CSOPORT
Lazio (olasz)
Lokomotiv Moszkva (orosz)
Olympique Marseille (francia)
Galatasaray (török)

F CSOPORT
Braga (portugál)
Crvena zvezda (szerb)
Ludogorec (bolgár)
Midtjylland (dán)

G CSOPORT
Bayer Leverkusen (német)
Celtic (skót)
Real Betis (spanyol)
Ferencváros (magyar)

H CSOPORT
Dinamo Zagreb (horvát)
Genk (belga)
West Ham United (angol)
Rapid Wien (osztrák)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.