Ha ennyi is elég, a Fradinak már most odaadhatják az aranyérmet

A címvédő FTC fél gőzzel játszott csupán Fehérváron, de a hajrában szerzett góllal így is nyert a labdarúgó NB I rangadóján. S ha így is tud győzni az elsőszámú rivális otthonában, akkor nincs mitől tartania, akár már most odaadhatják neki a bajnoki aranyérmet.

N. M.
2021. 09. 23. 7:30
A magyar bajnok a saját drukkerei előtt játszhat a Celtic ellen Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője sem tudja, mit is gondoljon a szerda esti rangadóról, amelyet a csapata Ryan Mmaee 83. percben szerzett góljával végül 1-0-ra megnyert, de legalábbis nem akarja őszintén azt mondani, ami gondol.

A sajtótájékoztatón előbb arról beszélt, hogy elégedett a csapata teljesítményével, aztán kibökte, nem a taktika része volt, hogy a második félidőben átadták az irányítást a Vidinek, majd az is elárulta, tíz perccel a találkozó lefújása előtt azt gondolta, hogy 0-0 marad a végeredmény.

Feltételezem, a gólnélküli döntetlen után nem repesett volna örömében, s bár szögletből szerzett góllal a Fradi csak megnyerte a meccset, ez tényleg csak az eredményt befolyásolja, a mutatott játékot nem.

Mondjuk ki Herr Stöger helyett: a Ferencváros teljesítménye némileg csalódáskeltő volt. Különösen azután, ahogy a címvédő múlt héten Leverkusenben futballozott. Noha Stöger azzal takarózott, nem csak a Vidi volt tartalékos, az ő együtteséből is hiányzott hét-nyolc ember, de az a csapat, amelyik az NB I legértékésebb labdarúgóját, Zseljko Gavricsot, valamint az Evertont is megjárt Muhamed Besicet csereként tudja bevetni, ott azért túlzás problémákról beszélni.

Sokkal inkább az lehet a valóság, hogy az a magyar csapat, amelyik két hetente felváltva a Leverusennel, a Betissel és a Celticcel, tehát az európai futballban is jól csengó három riválissal játszik, az nehezen hozza magát tűzbe egy magyar bajnokin, még akkor is, ha történetesen a legnagyobbnak mondott vetélytárs az ellenfél.

Dicséret illeti a Fehérvárt, amiért tartalékosan is egyenrangú ellenfele volt a lényegesen erősebb játékoskerettel rendelkező Ferencvárosnak. Ám annál keserűbb lehet beletörődni, hogy a tisztes helytállás is csupán minimális vereséghez volt elegendő.

Ha a Fradi a csúcsformájától messze elmaradva is képes győzni a Vidi vendégeként, akkor sok aggódnivalója nincs az NB I miatt. Akár már most odaadhatnák neki az aranyérmet.

A borítóképen: A ferencvárosiak ünneplik a győztes gólt a Fehérvár elleni rangadón.
Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.