Kenderesi edzőt váltott, és megcélozta a párizsi éremszerzést

Verrasztó Dáviddal holtversenyben Tokióban Kenderesi Tamás volt a magyar küldöttség legbalszerencsésebb úszója. A pécsi sportoló alig maradt le a dobogóról Tokióban Milák Kristóf felségterületén, a 200 pillangón. Kenderesi már nem látja annyira sötéten a helyzetet, mint amikor kiszállt a medencéből, vigasztalja, erőt ad neki a tudat, hogy 2016-ban Rióban már szerzett egy érmet. A tapasztalt versenyző új edzőjének a neve várhatóan a héten kerül nyilvánosságra.

Magyar Nemzet
2021. 09. 27. 8:20
Volt, amikor a riói bronz tartotta benne a lelket Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Újrakezdte?
– Igen, még csak beleszagoltam az edzésekbe, de már várom a felkészülést – mondta a Bajnokok Diadala nevezetű vizes gála után a Duna Arénában. – Lelkileg kellett feltöltődnöm a tokiói olimpia után, két-három hét elteltével fizikálisan rendben voltam, nagyjából jól lettem. Már hiányzott az úszás, ezt vártam, és végül be is következett.

– Sikerült feldolgoznia a tokiói negyedik helyet?
– Most már nem látom annyira sötéten a helyzetet, de az elvesztett, pontosabban meg nem szerzett érem mindig fájni fog. Nehéz volt feldolgozni, hogy nem tudtam dobogóra állni Tokióban. Megnyugtat a tudat, hogy már van egy érmem az olimpiáról, a riói bronzra büszke vagyok. Olykor ez tartja bennem a lelket.

– Az olimpia után edzőt váltott. Kivel folytatja? Ki lett Tari Imre utódja?
– Még nem hivatalos, a héten meglesz a bejelentés.

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

– Mikor döntötte el, hogy új edzővel tervezi a felkészülést?
– Már korábban, Tokió előtt is benne volt a levegőben a váltás, Tari Imre nyugdíjba vonulása felpörgette az eseményeket. Mindenképpen meg kellett hoznom ezt a döntést. Kis türelmet kérek, a napokban nyilvánosságra kerül az edzőm személye.

– Mit tervez a következő olimpiai ciklusra?
– Az alap célom az, hogy mindenképpen eljussak a 2024-es olimpiára, még egy érmet szeretnék nyerni. Ha nem jön közbe semmi, akkor ez reális cél tud lenni. Az októbertől decemberig tartó időszakban akarom megalapozni az erőnlétemet, nem a versenyekről szól a következő néhány hét, hanem a felkészülésről. A budapesti világkupa-versenyen el fogok indulni, de nem rakok magamra terhet, fölösleges elvárásokat, tisztában vagyok azzal, hogy idén már nem lehet tőlem elvárni kiemelkedő eredményt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.