Nehéz eldönteni: a kapus vagy a támadó bakija a nagyobb

Afrikában hétfőn két rangadót is játszottak a világbajnoki selejtezősorozatban. Dél-Afrika és Ghána meccsén, a második félidő elején nem látszott meg, hogy mindkét válogatott Katarba igyekszik.

Magyar Nemzet
2021. 09. 07. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Afrika 2010-ben, Ghána 2014-ben vett részt legutóbb labdarúgó-világbajnokságon. Mindkét országban reménykednek abban, hogy 2022-ben, Katarban ismét ott lehet a nemzeti csapat, ám ez legfeljebb egyiküknek adathat meg, hiszen közös csoportuknak csak a győztese vívhat rájátszást a kvótáért. Az első, Dél-Afrikában rendezett rangadó 1-0-s hazai győzelemmel ért véget, annak ellenére, hogy a második félidő elején Evidence Makgopa elképesztő helyzetet puskázott el. Hibájához csak a ghánai kapus, Richard Ofori bakija mérhető. (A videón 0:53-tól a jelenet.)

Mire az egyetlen gól megszületett, a bakiparádé egyik főszereplője sem volt már a pályán.

A csoportkör másik rangadóját is hétfőn rendezték. A Ghánához hasonlóan 2014 utáni vb-visszatérést tervező Elefántcsontpart és Kamerun összecsapásán is hazai siker született, az Elefántok 2-1-re nyertek.

Az afrikai zónában tíz négycsapatos csoportban zajlanak a selejtezős küzdelmek. A csoportgyőzteseket párokba sorsolják, és ennek az öt párharcnak a győztese vehet majd részt a jövő évi vb-n.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.