Trópusi vihar okozott fennakadást a US Openen

Még a tetővel befedett pályára is beszabadult az eső az ítéletidő miatt.

2021. 09. 02. 10:19
US Open tenisz vihar
Fotó: Twitter/teddygolf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan nehézséggel kellett szembenézniük a US Open résztvevőinek: a New Yorkban tomboló ítéletidő miatt a tetővel befedett Louis Armstrong-stadionba is bejutott az eső.

Diego Schwartzman és Kevin Anderson mérkőzése többször is félbeszakadt, az alacsony argentin el is csúszott a váratlanul nedvességet kapó vonalon, de végül nem csak folytatta, meg is nyerte a találkozót.

A stadionon kívül készült felvételek még jobban átadják a New Yorkra lecsapó trópusi vihar erejét.

A szurkolók helyzetéről a korábbi világklasszis alpesi síző, Lindsey Vonn helyzetjelentése is árulkodott, aki nem tudta, mikor jut ki a centerpályának számító Arthur Ashe-stadionból.

A vihar már csak a helyi idő szerint esti órákban érte el az év negyedik Grand Slam-tornájának helyszínét, így a szerdára tervezett meccseket egy kivétellel lebonyolították. A további program viszont kérdéses lehet, hiszen New York államban szükségállapotot rendeltek el az időjárás miatt, a szomszédos New Jersey államban pedig tornádó is pusztított.

New Jersey-ben még rosszabb volt az időjárás Fotó: MTI/AP/Scott Smith

A US Open három kiemelt pályája befedhető, így várhatóan az Arthur Ashe-stadionban, a Louis Armstrong-stadionban és a Grandstandben lesz játék a csütörtöki programban is. Bár ahogy szerda este kiderült, olykor még a tető sem biztosíték arra, hogy száraz marad a pálya.

Folytatódott a pechszéria

Búcsúzott a férfi torna 15. kiemeltje, a bolgár Grigor Dimitrov, aki kétszettes hátrányban feladta meccsét az ausztrál Alexei Popyrin ellen. Dimitrov az idei négy Grand Slamből háromszor sérülés miatt esett ki, bár az év elején, Ausztráliában hátfájdalmai ellenére is végigküzdötte az Aszlan Karacev elleni negyeddöntőjét.

A szerdai játéknap legnagyobb meglepetése Casper Ruud veresége volt. A nyolcadik kiemelt norvég játékos négy játszmában kapott ki a selejtezőből indult holland Botic van de Zandschulptól. A női versenyben viszont az elmúlt GS-tornákon látott tendenciákkal ellentétben erősen teljesítenek a kiemeltek: az első húsz helyen rangsorolt teniszezőnő közül csak az Australian Open-döntős Jennifer Brady (13.) nincs versenyben, aki még az első forduló előtt visszalépett sérülése miatt.

(Borítókép: Twitter/teddygolf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.