A végére szétesett, továbbra is pont nélkül a Fradi

A magyar bajnok Ferencváros egy félidőn keresztül tartotta a lépést a skót Celtic csapatával, a második félidőben viszont komoly pofonba is beleszaladhatott volna, végül 2-0-s vereséget szenvedett.

2021. 10. 19. 18:19
Glasgow, 2021. október 19. Cameron Carter-Vickers, a Celtic (b) s Ryan Mmaee, a Ferencvros jtkosa a labdarúgó Európa-liga csoportkrben, a G csoport harmadik forduljban jtszott Celtic Glasgow -Ferencváros mrkzsen Glasgowban 2021. oktber 19-n. Fotó: MTI/EPA/Robert Perry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind a Ferencváros, mind a Celtic két vereséggel kezdte az Európa-liga csoportkörét, így a harmadik fordulóbeli, glasgow-i összecsapást mind a két együttes az idei első főtáblás győzelem reményében várta. A Fradinak erőt adhatott a tavalyi, Celtic elleni 2-1-es idegenbeli siker, amely talán a legfontosabb állomása volt a sikeres BL-selejtezőnek: az akkori kezdőcsapatból öten most is a pályán várták az első sípszót, a skótoknál viszont csak a csapatkapitány, Callum McGregor maradt hírmondónak az akkori együttesből.

Mindkét oldalon hamar kialakult az első helyzet: a Fradi éles beadásokkal próbálkozott, Ryan Mmaee került a legközelebb a gólhoz, az első védéseket azonban Dibusz Dénesnek kellett bemutatnia, az első negyedóra végén, Jota átlövésénél már komoly bravúrra volt szükség a magyar kapustól.

A korábbi angol válogatott Joe Hartot elsőként Myrto Uzuni dolgoztatta meg, az első félidőben ez maradt a magyar bajnok egyetlen, kaput eltalált lövése, de a túloldalon sem hozott találatot a játékrész.

A Celtic valamivel aktívabb volt, a vezetést mégis akkor tudta megszerezni, amikor a Ferencváros kissé kinyílt: Jota pontos indításával a japán támadó, Furuhasi Kiogo lépett ki, és Dibusz kapujába lőtt.

Hamar megduplázhatta volna előnyét a skót csapat, amely Wingo szabálytalansága után büntetőhöz jutott. McGregor tizenegyesét viszont Dibusz hárította, ezzel meccsben tartva a Ferencvárost. A Fradi leginkább Eldar Ćivić pontrúgásaival veszélyeztetett, éles szögből a bosnyák védő beadás helyett egyből Hart kapuját vette célba, de az angol kapus hárított.

Akcióból viszont csak a Celtic tudott helyzetbe kerülni, a Fradi pedig ráadásul komoly segítséget is nyújtott riválisának egy saját büntetőterület előtt eladott labda képében: David Turnbull ugyan elsőre lyukat rúgott ziccerben, de végül így is bepattant a labda az FTC kapujába.

Ez a gól eldöntötte a találkozót, sőt Turnbull könnyen duplázhatott volna: Jota újabb kiváló passza után azonban csúnyán kapu mellé lőtt, pedig csak Dibusszal állt szemben. A meccs legjobbjának megválasztott portugál játékos később maga is ziccert rontott, a végén nagyobb különbség is kialakulhatott volna a Celtic javára. Sőt, a skótok svéd védője, Carl Starfelt még összehozott egy lehetőséget a Fradinak, de társa bakiját Hart kapus javította.

A Ferencváros a papíron legkevésbé erős csoportrivális ellen nyújtotta az eddigi leggyengébb teljesítményét az Európa-liga csoportkörében, így három forduló után is pont nélkül áll, s távol került a kupatavasz álmától. Folytatás november 4-én, ismét a Celtic ellen, de Budapesten.

Európa-liga, G csoport, 3. forduló

Celtic–Ferencváros 2-0 (0-0), gól: Furuhasi (57.), Turnbull (81.)

A csoport állása: 1. Leverkusen 6 pont/2 meccs (6-1), 2. Real Betis 6/2 (7-4), 3. Celtic 3/3, 4. Ferencváros 0/3.

A borítóképen Cameron Carter Vickers (balra) és Ryan Mmaee összecsapása Fotó: MTI/EPA/Robert Perry

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.