Az ellenfél edzője népszerűbb, mint a szurkolók csapata

A Premier League nyolcadik fordulójának zárómeccsén londoni derbit rendeztek. Az Arsenal az utolsó pillanatban pontot mentett a Crystal Palace ellen, így az ellenfél edzője, Patrick Vieira annak ellenére bosszankodott, hogy az Ágyúsok szurkolói hatalmas üdvrivalgással fogadták.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 9:33
Arsenal-Crystal Palace
Arsenal's French striker Alexandre Lacazette (R) crosses the ball during the English Premier League football match between Arsenal and Crystal Palace at the Emirates Stadium in London on October 18, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Glyn KIRK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Patrick Vieira az Arsenal legendája, kilenc éven át játszott a londoni csapatban, utolsó idényeit már csapatkapitányként töltötte az együttesnél. Tagja volt a 2003/04-es Premier League-et veretlenül megnyert csapatnak is, távozása óta viszont az Arsenal nem nyert bajnoki címet. Talán nem is meglepő, hogy a korábbi egyesülete otthonába az ellenfél, a Crystal Palace edzőjeként visszatérve Vieira népszerűbb az Ágyúsok szurkolói körében, mint a jelenlegi csapat.

A mérkőzésen az Arsenal szerzett vezetést Pierre-Emerick Aubameyang góljával, a Palace azonban fordított: Christian Benteke és Édouard Odsonne is betalált, s úgy tűnt, Vieira győzelmet ünnepelhet volt csapata ellen. A 95. percben azonban Alexandre Lacazette egy pontot megmentett az Arsenalnak.

– Csalódott vagyok, mert győzelmet érdemeltünk volna. Nagyon közel álltunk a sikerhez, de sajnos túl sok meccs után kell így fogalmaznunk – mondta Vieira, akinek csapata három fordulón belül másodszor veszített el két pontot a 95. percben. A szurkolói fogadtatás természetesen jólesett a francia mesternek, és hozzátette, örökre Arsenal-szurkoló marad, ám a jelenlegi munkáját is nagyon szereti.

Alighanem sok Arsenal-szurkoló azonnal elfogadná Vieirát a csapat jelenlegi edzője, Mikel Arteta helyett, aki folyamatosan úgy látja, hogy együttese jó irányba halad. Vezetésével azonban az Arsenal tavaly huszonöt idény után először lemaradt a nemzetközi szereplésről, és a jelenlegi idény Premier League-tabelláján is csak a 12. helyen áll. Igaz, a 95. percben lőtt gólnak köszönhetően legalább a Crystal Palace (14.) előtt maradt.

Borítókép: Alexandre Lacazette (pirosban), aki legalább az egyik pontot megmentette az Arsenalnak. Fotó: AFP/Glyn KIRK

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.