Dárdai helye mégsem biztos? A németek már tudják, ki lehet az utódja

A német Sport Bild értesülései szerint a Hertha sportigazgatója, Fredi Bobic már felvette a kapcsolatot Dárdai Pál lehetséges utódjával. Domenico Tedesco válthatja a korábbi magyar kapitányt a berlini Herthánál.

Magyar Nemzet
2021. 10. 22. 11:25
DÁRDAI Pál
Egyre nagyobb a feszültség a Herthánál Fotó: MTI/AP/Michael Sohn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ember legyen a talpán, aki értelmezni tudja a Hertha Berlinnél zajló eseményeket. A hét elején a Nemzeti Sportnak határozottan kijelentette, hogy még sokáig szeretne dolgozni a német első osztályú klub vezetőedzőjeként.

Fotó: EPA/Filip Singer

A magyar szakember csapata az előző fordulóban idegenben nyert 2-1-re az Eintracht Frankfurt ellen, s akkor okkal hihettük azt, hogy megnyugodtak a kedélyek a Herthánál. A Sport Bild információi szerint Fredi Bobic sportigazgató továbbra is keresi a megfelelő megoldást a csapat élére. Dárdai és korábbi csapattársa között a Bayern München elleni 5-0-s vereség után romlott meg a viszony, a kiütéses vereség után nyilvánosan ajánlotta fel a lemondását a magyar szakember, ám ezt Bobic nem fogadta el.  

Bobic ugyanakkor nem felejtett, és a Sport Bild szerint a fejébe vette, hogy mihamarabb új vezetőedzőt keres a csapat élére. Így jött a képbe a jelenleg állástalan Domenico Tedesco, aki Stuttgartban már dolgozott együtt Bobiccsal. Tedesco komoly ajánlatot utasított vissza, nemrég Ralf Rangnick közbenjárása nyomán lehetett volna a Lokomotiv Moszkva edzője, de ő nemet mondott a lehetőségre. Az olasz–német kettős állampolgárságú edző a Bundesligában legutóbb a Schalke csapatánál dolgozott, 2019. március 14-én egy hétmeccses nyeretlenségi sorozat végén, a Manchester City ellen elszenvedett 7-0-s vereség után menesztették.   

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.