Feje tetejére állt a papírforma a sivatagban

Négy olyan játékos jutott az indian wells-i férfi tenisztorna elődöntőjébe, aki korábban ennek a közelében sem járt a helyszínen.

Magyar Nemzet
2021. 10. 16. 10:02
Taylor Fritz of the US plays a volley at the net to Alexander Zverev of Germany in their quarterfinal match at the Indian Wells tennis tournament on October 15, 2021 in Indian Wells, California. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP) Fotó: AFP/Frederic J. Brown
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ránézésre minden simának tűnt. Indian Wellsben, az ATP 1000-es tenisztorna alsó ágának két legmagasabban rangsorolt játékosa, Sztefanosz Cicipasz és Alexander Zverev játszott az elődöntőért péntek este, s mindkettejük ellenfele olyan játékos volt, aki első negyeddöntőjére készült ilyen magas szintű versenyen.

Zverev közel is járt ahhoz, hogy érvényesítse a papírformát az amerikai Taylor Fritz ellen, a döntő játszmában fogadóként és adogatóként is volt meccslabdája, ám utóbbinál kettős hibát ütött. Fritz visszazárkózott, és karrierje eddigi legértékesebb győzelmét aratta.

Fritz már az előző két fordulóban is borította a papírformát Matteo Berrettini, illetve Jannik Sinner ellen, a hazai játékos menetelése pedig megmentheti az egyébként a megszokottnál kevesebb néző előtt zajló tornát.

Az olimpiai bajnok Zverev a meccs előtt a végső győzelem toronymagas esélyesének érezhette magát, hiszen már tudta, hogy Cicipasz is meglepetésvereséget szenvedett a grúz Nikoloz Baszilasvili ellen. A német saját bevallása szerint ezt a helyzetet nem kezelte jól.

Ahogy Fritz, úgy Baszilasvili sem győzött le még mostani ellenfeléhez hasonlóan magasan jegyzett teniszezőt karrierje során. (Cicipasz harmadik, Zverev negyedik helyen áll az ATP-rangsorban.) Hozzájuk hasonlóan első ATP 1000-es negyeddöntőjét vívta meg sikerrel a tornán a brit Cameron Norrie is. Az egészen váratlan felállású elődöntős mezőnyt pedig a bolgár Grigor Dimitrov egészíti ki, aki kakukktojásként már nyert is mesterversenyt 2017-ben, Cincinnatiben, viszont éppen Indian Wellsben korábban még a legjobb tizenhat közé sem jutott el.

A női tornán már – szintén meglepetés-résztvevőkkel – elődöntőket rendeztek péntek este (magyar idő szerint szombat hajnalban), a fináléba a korábbi kétszeres Grand Slam-bajnok Viktoria Azarenka és a profi pályafutása eddigi legjobb tornáját teljesítő spanyol Paula Badosa jutott be. Milyen az élet: utóbbi 2015-ben, a Roland Garros junior trófeáját nyerte meg, ugyanazon a tornán Taylor Fritz a fiúk között játszott döntőt.

Indian Wells, tenisztorna

Férfiak, negyeddöntő

Baszilasvili (grúz, 29.)–Cicipasz (görög, 2.) 6:4, 2:6, 6:4

Fritz (amerikai, 31.)–Zverev (német, 3.) 4:6, 6:3, 7:6

Az elődöntők párosítása: Dimitrov (bolgár, 23.)–Norrie (brit, 21.), Fritz–Baszilasvili

Nők, elődöntő

Badosa (spanyol, 21.)–Dzsábir (tunéziai, 12.) 6:3, 6:3

Azarenka (fehérorosz, 27.)–Ostapenko (lett, 24.) 3:6, 6:3, 7:5

(A borítóképen: Taylor Fritz. Fotó: AFP/Frederic J. Brown)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.