Kifütyülték Dárdai Pál csapatát Berlinben

Hazai pályán kapott ki 2-1-re a Hertha a Sallai Rolandot is bevető Freiburgtól, az újabb vereségnél pedig csak a berliniek játéka volt kiábrándítóbb. Könnyen lehet, hogy Dárdai Pál napjai meg vannak számlálva a Hertha élén.

Magyar Nemzet
2021. 10. 02. 17:31
DÁRDAI Pál
Egyre nagyobb a feszültség a Herthánál Fotó: MTI/AP/Michael Sohn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten 6-0-s vereséget szenvedett el Herthája az RB Leipzig ellen, és Fredi Bobic sportigazgató jelezte a meccs után, hogy csak a magyar edzőn múlik, meddig marad a csapat vezetőedzője – pontosabban csak a teljesítményén múlik.

Ez nem is olyan burkolt üzenet lehetett, hogy muszáj lenne elkezdeni szállítani az eredményeket, a Hertha ugyanis ebben az idényben mindössze a két újonc, a Bochum és a Greuther Fürth ellen tudott nyerni, amelyeket Bobic kötelezőnek nevezett, a többi négy mérkőzését viszont elveszítette.

És immáron ötödször is kikapott a Hertha a szezonban. A legfrissebb pofont hazai pályán a Freiburgtól kapta, amelynek a kezdőjéből kimaradt Már a 17. percben előnybe kerültek a vendégek, egy szöglet után az osztrák válogatott Philipp Leinhart bombázott közelről a berlini kapuba.

Ezután mindenki azt várta volna, hogy a Hertha nagyobb sebességi fokozatra kapcsol, de ez elmaradt. Helyzetek és átütőerő nélkül futballozott Dárdai együttese, így a félidőben nemcsak az 1-0-s hátrány miatt főhetett a magyar edző feje, hanem azért is, mert a berlini drukkerek kifütyülték a csapatát. Jogos volt a lelátó kritikája.

Dárdai érezte, hogy változtatni kell, a szünetben kettőt is cserélt, az egyik áldozat a fia, Dárdai Márton volt. Ennek ellenére a folytatásban is a Freiburg uralta a meccset, a 70. percben mégis – tulajdonképpen a semmiből – egyenlített a Hertha. Szép támadás végén Piatek talált be.

A gól meghozta a berliniek bátorságát, néhány perccel később a kapufát is eltalálták. Változtatott a Freiburg, a 76. percben beállt Sallai is, s két perccel később Nils Petersen góljával újra a vendégek kerültek előnybe. Ezzel el is dőlt a meccs, az a csapat nyert, amely néhány percet leszámítva fölényben játszott.

Következik a válogatottmeccsek miatti szünet, ideális időpont az edzőváltásra. A Hertha hét meccs alatt húsz gólt kapott, épp a Dárdai csapataira korábban jellemző stabilitás hiányzik. A berlini vezetők korábbi megnyilvánulásai alapján nem lenne meglepő, ha váltanának a kispadon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.