Négy nyeretlen meccs után tudott ismét győzni a Vidi

Négy nyeretlen bajnoki mérkőzés után tudott ismét győzni az NB I-ben a Mol Fehérvár, amely 2-1-re múlta felül a Budapest Honvédet a 9. forduló szombati játéknapján.

Magyar Nemzet
2021. 10. 16. 21:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencvárostól kikapott, a Mezőkövesd, a Puskás Akadémia és a DVSC ellen csak döntetlenre volt képes a Fehérvár, így csupán a tabella hetedik helyéről várhatta az ötödik Honvéddel szembeni összecsapást Szabics Imre együttese. A kispestiek ezzel szemben zsinórban három tétmérkőzést nyertek meg, összességében négymeccses győzelmi sorozattal a hátuk mögött vághattak neki a fehérvári túrának.

Az előző két bajnokiján elsősorban a helyzetkihasználással adódtak gondjai a Vidinek, és ez a probléma a fővárosiak elleni összecsapáson is megmutatkozott, ennek ellenére Budu Zivzivadze és Ivan Petrjak góljainak köszönhetően az 54. percre már 2-0-s előnyben volt a hazai csapat.

Zivzivadze találata:

Pontrúgás után, a 60. percben szépítettek a kispestiek. Nono szabadrúgását Batik Bence fejelte a hálóba, s bár a leshatárról indult a csapatkapitány, a videóbíró áldását adta a gólra.

A folytatásban adódtak hatalmas gólhelyzetek mindkét, de főleg fehérvári oldalon, de az eredmény a hármas sípszóig nem változott. 2-1-es sikere révén a házigazda előrelépett a negyedik, míg Horváth Ferenc gárdája visszacsúszott a hatodik helyre.

NB I, 9. forduló:

Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 2-1 (1-0)

gólszerző: Zivzivadze (25.), Petrjak (54.), ill. Batik (60.)

 

A forduló programja:

MTK–Puskás Akadémia 0-1

szombat:

Gyirmót–Paks 2-1

Ferencváros–ZTE 1-2

vasárnap:

Kisvárda–Újpest 14.30

Mezőkövesd–DVSC 17.00

 

A borítóképen: A Mol Fehérvár játékosai ünnepelnek. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.