A Real Madrid ellen a VAR is tehetetlen volt

A Real Madrid hazai pályán 2-1-re legyőzte a Sevillát a La Liga vasárnap esti rangadóján. A vendégek egy elmaradt büntető miatt bosszankodtak a meccs után.

Magyar Nemzet
2021. 11. 29. 8:36
Real Madrid's French forward Karim Benzema gives a thumbs up during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Sevilla FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 28, 2021. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP) Fotó: Europress/AFP/GABRIEL BOUYS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rafa Mir fejesével hamar előnybe került a Sevilla, amely az első félidőben jobban játszott a Real Madridnál. Ennek ellenére nem előnnyel mehetett a szünetre: Bono kapus hibáját használta ki. A második játékrészre fordult a kocka, és kiváló lövésével a Real meg is szerezte a győzelmet.

A La Liga hivatalos videós összefoglalójából azonban nagyvonalúan kihagyta az egyik kulcsjelenetet. Néhány perccel a Real egyenlítő gólja után Lucas Ocampos esett el mellett a tizenhatoson belül, a Sevilla azonban nem rúghatott büntetőt.

– Semmi újdonság nincs ebben… – fogalmazott sejtelmesen az andalúziaiak sportigazgatója, Monchi. – Aki csak látta az esetet, annak semmi kétsége sincs afelől, hogy büntetőt kellett volna ítélni. Egyértelmű szabálytalanság történt, de az utóbbi időben nem volt szerencsénk a VAR-ral.

A videóbíró szerepével kapcsolatban is érdemes kiemelni a korábbi spanyol FIFA-játékvezető, Eduardo Iturralde González szavait, aki az AS-nek elemezte a vitatott esetet.

– Büntető volt, de nem VAR-os tizenegyes. Ha a játékvezető megadja, senki sem panaszkodhat, mert Alaba eltalálta Ocampos lábát. A videóbíró azonban csak teljesen nyilvánvaló tévedéseknél avatkozhat közbe. 

A játékvezetőknek vállalniuk kellene a felelősséget, és meg kell hozniuk a döntéseket, mintha a VAR nem is állna rendelkezésre

Alaba és Ocampos többször összecsapott a meccsen (Fotó: Europress/AFP/Anadolu Agency/Burak Akbulut)

Carlo Ancelotti éppen úgy fogalmazott, ahogy a nyertes csapat edzője szokott ilyen esetekben, a Sevillát viszont dicsérte.

– Nem láttam az esetet, nem vagyok biztos a dolgomban. A VAR-t azért vezették be, hogy kevesebb hibás ítélet szülessen, de azért a hétvége meccsein is voltak rossz fújások. Nagyon erős csapat ellen játszottunk, különösen az első félidőben volt veszélyes a Sevilla. Ha őszinte vagyok, a döntetlen lett volna az igazságos eredmény, vereséget viszont semmiképpen sem érdemeltünk. Az egyenlítés után már stabilabban védekeztünk, és Vinícius fantasztikus góljával sikerült megszereznünk a három pontot. Tudtam róla, hogy kiválóan cselező játékos, de azzal meglepett, hogy mennyire gólerős – értékelt az olasz szakvezető.

Vinícius már kilenc találatnál jár a bajnokságban, és ezzel második a gólkirályi címért folytatott versenyfutásban, csak saját csapattársa, Benzema előzi meg, tizenegy góllal.

A Real Madrid a rangadón aratott győzelemnek köszönhetően kissé ellépett az üldözőktől, előnyét pedig szerdán, az Athletic Bilbao elleni elmaradt meccs pótlásakor tovább növelheti.

La Liga, 15. forduló

Real Madrid–Sevilla 2-1

Cádiz–Atlético Madrid 1-4

Villarreal–Barcelona 1-3

Espanyol–Real Sociedad 1-0

Betis–Levante 3-1

Mallorca–Getafe 0-0

Valencia–Rayo Vallecano 1-1

Alavés–Celta Vigo 1-2

Athletic Bilbao–Granada 2-2

Az állás: 1. Real Madrid 33 pont/14 meccs, 2. Atlético 29/14, 3. Real Sociedad 29/15, 4. Sevilla 28/14, 5. Betis 27/15, 6. Vallecano 24/15, 7. Barcelona 23/14.

Borítókép: Karim Benzema ismét betalált (Fotó: Europress/AFP/Gabriel Bouys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.