Alap a Bajnokok Ligájához: hét kulcsjátékos hosszabbít

Kubatov Gábor, az FTC elnöke hétfőn arról beszélt, az a tervük, hogy az egyesület női kézilabdacsapata néhány éven belül nyerje meg a Bajnokok Ligáját, kedden pedig a klub bejelentette az első lépést a remélt sikerig vezető úton: szerződést hosszabbítottak Elek Gábor vezetőedzővel, valamint az együttes hét kulcsjátékosával. A Fradi igazolni is szeretne, folynak a tárgyalások, konkrétumok egyelőre nem hangzottak el.

2021. 11. 09. 10:34
null
Angela Malestein nyolc gólja is kevés volt Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíró Blanka, Janurik Kinga, Kovács Anett, Kisfaludy Anett, Alicia Stolle, Emily Bölk, Angela Malestein és természetesen Elek Gábor vezetőedző vett részt az FTC női kézilabdacsapatának kedd délelőtti sajtótájékoztatóján. Nem véletlenül. A hét játékos és az „örökös”" edző is meghosszabbította a szerződését a következő idényre, sőt a tréner egészen 2024-ig.

− Az előző idényben a BL-ben nems szerepeltünk jól, de a bajnoki cím sok mindenért kárpótolt minket. Büszke vagyok a csapatra, hogy megállta a helyét. A munkánk elismerése, hogy ezek a játékosok meghosszabbítják a szerződésünket. Ahogy Kubatov Gábor elnök is utalt rá, közelebb kerültünk az álmunkhoz, hogy a Bajnokok Ligájában a négyes döntőben szerepeljünk − tekintett egyszerre hátra és előre Elek Gábor.

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető elnöke a stabilitás és állandóság zálogának nevezte Elek Gábort a csapat életében, a csapat élén.

− Az ő személye garancia, Gábor a Fradi család kiemelt tagja. Célunk, hogy növeljük a csapásszámot, hogy más sportágból vett hasonlatal éljek. Elnök úr a final fournál is konkrétabban fogalmazott, ő BL-győzelemről beszélt a közeljövő céljaként. A csapat gerince együtt marad, ez a biztosíték arra, hogy ez a cél reális lehessen. A háttérben még folynak tárgyalások, reméljük, tudunk olyan játékosokat szerződtetni, akikkel még erősebbek lehetünk.

Kubatov: A Győrnél kevesebb pénzből is lehet BL-t nyerni

Kubatov Gábor hétfőn, az Üllői129.hu-nak adott interjúban a női kézilabdacsapatról a következőket mondta:

– Néhány éven belül BL-t kellene nyerni. Most volt egy ügyvezetőváltás, lassan a szakmai háttérben is lesznek változások, a kézilabdánál talán szokatlan módon, de szerintem ott is kell játékosmegfigyelő rendszer, és a futballban használt egyéb mérési, élettani vizsgálatokat is be lehetne vezetni. Még ha azt gondolod, hogy sokkal kisebb is a piac, meg kell nézni, hogy mi van Brazíliában, Dél-Amerikában, az észak-európai országokban. Lehet, hogy koncepciót is kellene váltani a légiósok számával kapcsolatban, ez most egy aktuális kérdés. Aki magasabb szinten van a magyarok közül, azokat a Győr elviszi, aztán csak keveset játszatja. Zárójelben megjegyezném, hogy ez semmiképpen nem tesz jót a magyar kézilabdának. És meggyőződésem, hogy jóval kevesebb pénzből megugorható az a bravúr, hogy BL-t nyerj, mint amennyiből a Győr megcsinálja. Körülbelül addigra kell elérni idáig, hogy készen legyünk egy BL-támadásra, mire a Fradi-város felépítése befejeződik.

Beálló kerestetik

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a klub Julia Behnkével is szeretett volna szerződést hosszabbítani, ám a német beállónak honvágya van, ezért nyáron hazatér.

Kérdésünkre, megnevezhető-e bárki is, akikkel az FTC erősíteni kíván, Elek Gábor annyit árult el, hogy a távozó Julia Behnkét mindenképpen pótolni kell, tehát beállót szeretne igazolni a Fradi.

Borítókép: Angela Malestein is hosszabbított (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.