„Egy szar labda miatt” – a védő kiakadt, Dárdai higgadt maradt

Percekre volt a Hertha hazai pályán a Bayer Leverkusen elleni győzelemtől, ám a vendégek a 90. percben szerzett találattal kiegyenlítettek a vasárnapi Bundesliga-meccsen. A Hertrhánál nem viselte mindenki egyformán a pontvesztést: a védő kiakadt, Dárdai Pál vezetőedző nyugodt maradt.

Magyar Nemzet
2021. 11. 08. 10:58
RB Leipzig vs Hertha BSC
Dárdai nem érezheti biztonságban az állását Fotó: EPA/FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos lett volna a győzelem a Herthának, amely az elszalasztott plusz két ponttal már a tizedik helyre jöhetett volna fel a tabellán, azaz stabilizálhatta volna a helyét a középmezőnyben a gyenge idénykezdet után, amely kis híján Dárdai állásába került.

A döntetlennel viszont maradt a veszélyzóna közelében a Hertha, a 13. helyen, négy pontra az osztályozós helyen álló Augsburgtól. Érthetően dühös volt a berliniek csapatkapitánya, Niklas Stark a meccs után, amelyen Stevan Jovetić remek góljával még az első félidő hajrájában vezetéshez jutott a Hertha, a vége azonban 1-1 lett.

– Egy szar labda volt középen, amely leesett a leverkuseni játékos lába elé. Nagyon keserű volt így elveszíteni a győzelmet – bosszankodott Stark a valóban komikus jelenet miatt. A Leverkusen szabadrúgásból ívelte a labdát a berlini tizenhatoson belülre, ahol egy Hertha-játékos elesett, Stark miatta nem tudott tisztázni, a labda pedig továbbgurult az ellenfél játékosához, akinek már nem volt nehéz dolga, közvetlen közelről lőtt a kapuba.

Érdekes módon nem bosszankodott különösképpen a fájó pontvesztés miatt: – Mindkét csapat jól játszott, örülök, hogy jó formát mutattunk. Mindenki keményen dolgozott, jól védekeztünk, labda ellen és labdával is aktívak voltunk. A játékkal elégedett vagyok, az eredménnyel nem. Egy ilyen meccset meg kell nyerni 2-0-ra. Az első gól után volt négy-öt kontránk, le kellett volna zárnunk a meccset.

A Hertha a válogatott szünet után a berlini derbin, az Union elleni rangadóval folytatja szereplését a Bundesligában idegenben jövő hét szombaton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.