Meghívták egy sörre a berlini rivális szurkolói Dárdai Pált

Berlini derbit rendeznek a Bundesliga 12. fordulójában, amelyben a Dárdai Pál vezette Hertha a városi rivális Union otthonában lép pályára szombaton. A magyar vezetőedző szerint ezt a rangadót nem övezi olyan gyűlölködés, mint mondjuk az El Clásicót, s ennek jeléül elárulta, még sörözött is az Union-drukkerekkel.

Magyar Nemzet
2021. 11. 18. 12:30
FSV Mainz 05 vs Hertha BSC
Dárdai Pál nem rejtette véka alá a véleményét Fotó: EPA/ARMANDO BABANI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annál is nagyobb tétje van most a két berlini csapat összecsapásának, mint amilyen általában egy derbinek lenni szokott. A válogatott meccsek miatti szünet előtt mindkét klub mindössze egy pontot szerzett összesen a legutóbbi két találkozóján, úgyhogy az a kérdés, az egymás elleni rangadón melyik együttes tudja pozitívabban folytatni.

A tabella alapján a Herthának lenne nagyobb szüksége a győzelemre, hiszen még az Union elleni sikerrel sem érné utol a riválisát, amelynek jelenleg négy ponttal van több a számláján, s a Bundesliga nyolcadik helyén állva eddig remek őszt tudhat a háta mögött. Dárdai azonban a Bildnek adott interjúban elárulta, nem tart a derbitől sem.

– Már nem félek sok mindentől az életben, még az Uniontól sem – jelentette ki a Hertha edzője. – Nekem az a legfontosabb, hogy a meccs után a tükörbe tudjunk nézni, és elmondhassuk: mindent megtettünk a sikerért.

Dárdai ugyanakkor egyértelművé tette, a csapata pontosan tudja, hogy a szurkolóknak milyen jelentőséggel bír ez a találkozó. Mint mondta, nem mindegy, hétfőn kinek kell gratulálnia a másiknak a munkahelyeken, ahol hetekig téma lesz a mérkőzés. Annak viszont örül, hogy alapvetően jó a kapcsolat a két klub között.

– A pályán nincs barátság, természetes, hogy van egyfajta rivalizálás köztünk, de ez messze van attól, mint ami például a Real Madrid és a Barcelona között folyik. Ezen a derbin nincs gyűlölet – fogalmazott Dárdai.

A Bundesligában a Hertha pályára lépési klubrekordereként Dárdai tisztában van vele, hogy a labdarúgók mit élnek át az ilyen felfokozott hangulatú meccseken, ezért arra figyelmeztet, nem szabad az érzelmeknek diktálniuk, nem ragadtathatják el magukat.

Azt a sztorit is elmesélte Dárdai, hogy miután az Union Berlin a története során először feljutott a Bundesligába 2019-ben, ellátogatott a stadionjukba, ahol annak ellenére, hogy ő a Hertha legendája, barátságos fogadtatásban részesült.

– Szerencsére jól kijövök az Union szurkolóival – árulta el Dárdai. – A stadionjukban a szurkolóik meghívtak egy sörre, és azt mondták: „Pali, te egy jó srác vagy!”.

Az a kérdés, vajon a szombati meccs után ki mit mond majd róla.

Borítókép: a Hertha edzőjeként (Fotó: EPA/Armando Babani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.