Messi hetedszer kapta meg az Aranylabdát, először igazságtalanul

Lionel Messi hetedszer kapta meg az Aranylabdát, először igazságtalanul. Robert Lewandowski érthető csalódottsággal fogadta a végeredményt. A női győztes Alexia Putellas, a Barcelona spanyol játékosa lett.

Magyar Nemzet
2021. 11. 29. 21:54
null
FBL-AWARD-BALLON D'OR-2021 Fotó: FRANCK FIFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban megírtuk, az előzetes, harmincfős listát a díjat alapító France Football szerkesztősége állította össze. Az ezen szereplő játékosokra szavazhattak a felkért újságírók két körben, előbb az első ötöt választották ki, közöttük aztán újabb szavazás indult. Az előzetes hírek szerint a versenyt így lehetett leszűkíteni: hetedszer vagy először?

A legfőbb esélyesek közül Robert Lewandowski érkezett meg elsőként a ceremónia színhelyére, a párizsi Théâtre du Châtelet-be a felesége társaságában. Lewandowski megismételte, amit a napokban már többször elmondott, hatalmas megtiszteltetés, hogy itt lehet, s nagyon szeretné megkapni az Aranylabdát.

Elkísérte továbbá a lengyel középcsatárt a Bayern Münchentől Julian Nagelsmann vezetőedző, Hasan Salihamidžić sportigazgató, valamint Oliver Kahn, a klub igazgatója – utóbbi kettő persze egyben a müncheniek két volt kiváló játékosa.

Nagelsmann villáminterjúban mondta ki a lényeget:

– Úgy gondolom, a világon egyetlen olyan futballista sincs, aki jobban megérdemelné nála. Azontúl, hogy rendkívül góléhes, hihetetlen a hozzáállása ehhez a sportághoz.

Aztán befutott Lionel Messi is, akit nemcsak a felesége, hanem három gyereke is elkísért, sőt, a lurkók összeöltöztek az édesapjukkal.

A tömeg tombolt, Messi azonban nem érzékenyült el, egyetlen szót sem nyilatkozott.

A nézőtéren Lewandowski és Messi egymás mellett foglalt helyet, mi több, Messi másik oldalára Kylian Mbappét ültették.

Aztán végre megkezdődött a visszaszámolás a tizenegyediktől a győztesig. A végére már csak ketten maradtak: Lewandowski és Messi. Hetedszer is Lionel Messié lett az Aranylabda. Talán a hét alkalom közül a legkevésbé kiérdemelten.

Az argentin zseni idén ugyan megnyerte a Copa Américát az argentin válogatottal, de klub szinten semmi sem ért el, az ősszel a PSG-ben pedig csupán árnyéka önmagának.

Igaz, hogy 2021-ben Lewandowski a Bayern Münchennel csak német bajnoki címet szerzett – a bajorok a BL-ben a PSG-vel szemben elvéreztek a negyeddöntőben –, a lengyel válogatottal pedig az Eb-n kiesett a csoportkörben, de számolatlanul rugdosta a gólokat. Sokan arra számítottak, hogy az idei voksolásnál tekintettel lesznek a 2020-as eredményekre – egy éve nem hirdettek győztes a pandémiára tekintettel –, hát nem így történt.

– Hihetetlen itt lenni ma este – kezdte köszönőbeszédét az argentin. – Köszönök mindent a barcelonai játékostársaimnak, és a válogatottbeli társaknak is. Ez volt az álmom, hogy nyerjünk végre valamit a válogatottal, a Copa Americán sikerült, fantasztikus élmény volt ez a számunkra. Barcelonában és Párizsban is sokan hozzájárultak ehhez a sikerhez, nem is szólva a feleségemről és a gyermekeimről, szüleimről – folytatta, majd Lewandowskinak is üzent: – Robert, te is megnyerhetted volna ezt a díjat!

A 2021. évi Aranylabda-szavazás végeredménye:

1. Lionel Messi (argentin, Barcelona, PSG)

2. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München)

3. Jorginho (olasz, Chelsea)

4. (francia, Real Madrid)

5. N’Golo Kanté (francia, Chelsea) 

6. (portugál, Juventus, Manchester United)

7. Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool)

8. (belga, Manchester City)

9. (francia, PSG)

10. Gianluigi Donnarumma (olasz, Milan, PSG)

11. Erling Braut Håland (norvég, Borussia Dortmund)

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: Franck Fife)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.