Michelisz az olasz autósport-legendára sem volt tekintettel

A Hyundai Motorsport legjobbjaként Michelisz Norbert a hetedik helyet szerezte meg a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi időmérőjén, pedig a hétvége főszereplője a legyőzött csapattársa, a visszavonulását bejelentő olasz ikon, Gabriele Tarquini.

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 16:54
AUTO - WTCR 2021 - RACE OF ITALY
05 Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, action during the 2021 FIA WTCR Race of Italy, 7th round of the 2021 FIA World Touring Car Cup, on the Adria International Raceway, from November 6 to 7, 2021 in Adria, Italy - Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI Fotó: Frédéric Le Floc’h
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WTCR olaszországi versenyhétvégéjét áthatja Tarquini bejelentése, a 60. életévében járó olasz legenda az idény végén befejezi pályafutását, amely során megjárta a Formula–1-et, a túraautózásnak pedig kétszeres világbajnoka lett. is megemlékezett rutinos csapattársáról.

Előzetesen az esélyekről a Hyundai magyar versenyzője elmondta, az idény legalacsonyabb átlagsebességű pályáján, a rövid célegyenessel és lassú kanyarokkal tarkított Adria International Racewayen az első tízbe kerülés lehet a reális célja az időmérőn.

Azonban az mindenképpen bizakodásra adott okot, hogy az első szabadedzésen Tarquini a második leggyorsabb volt, a második gyakorláson pedig Michelisz futotta meg a legjobb köridőt, tehát a Hyundaiok mégiscsak versenyképesnek tűntek. Azt persze ilyenkor sosem lehet tudni, kiben mennyi tartalék maradt a kvalifikációra.

Michelisz lépésről lépésre javult a három gyors körével a Q1-ben: előbb 1:50,715-öt, majd 1:50,450-et ment. Utóbbival is továbbjutott volna a tizedik helyen, de biztos ami biztos, az utolsó próbálkozásával 1:49,949-re javított, amivel az ötödik helyen került az időmérő következő szakaszába.

A többi magyar közül a Hondával induló Tassi Attila az utolsó gyors körével biztosította helyét a legjobb tizenkettő között. 

A Zengő Motorsport viszont megint látványosan gyengén teljesített: legjobbjuk, Rob Huff a 15. helyen kiesett, Mikel Azcona 17., Boldizs Bence 18., Jordi Gené 21. lett.

A Q2-ben Tassi a 11. helyen végzett, ami a legrosszabb, hiszen így nem élvezi majd a fordított rajtrács előnyeit. Michelisz viszont a Hyundai legjobbjaként hetedik lett, ami azt jelenti, hogy a vasárnapi fordított rajtrácsos futamot (10.15, Eurosport 2, Sport 2) a negyedik, a főfutamot (12.15, Eurosport 2) a hetedik helyről kezdi majd. Tarquini nem tudott gyors kört teljesíteni, mert kicsúszott, így a 12. helyről rajtol majd mindkét futamon – dicstelenül zárulhat a hazai búcsúja.

Az időmérőt a címvédő és jelenlegi bajnoki éllovas francia, Yann Ehrlacher nyerte meg a Link & Co volánja mögött.

Borítókép: Michelisz Norbert az Adria International Racewayen (Fotó: FIA WTCR/Frédéric Le Floc’h)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.