Michelisz idén már biztosan nem lehet a WTCR bajnoka

Véget ért a túraautó-világkupa (WTCR) utolsó előtti fordulója Olaszországban, ahol a legjobban teljesítő magyar versenyző Michelisz Norbert volt, akinek ennek ellenére elszállt a matematikai esélye is arra, hogy 2019 után újra megszerezze a bajnoki címet.

Magyar Nemzet
2021. 11. 07. 13:16
AUTO - WTCR 2021 - RACE OF ITALY
Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, portrait during the 2021 FIA WTCR Race of Italy, 7th round of the 2021 FIA World Touring Car Cup, on the Adria International Raceway, from November 6 to 7, 2021 in Adria, Italy - Photo Clément Luck / DPPI Fotó: Clément Luck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati időmérőn a Hyundai Motorsport legjobbjaként a hetedik helyet szerezte meg Michelisz, aki így a vasárnapi két futamon a negyedik és a hetedik helyekről rajtolhatott. Mindkét versenyt ugyanitt is fejezte be.

Az első futamon egyszer adodótt lehetősége a dobogós helyezésért támadni, a 11. körben támadta a harmadik helyezett Esteban Guerrierit, de az akció nem járt sikerrel, sőt abból kifolyólag Michelisznek még védekeznie kellett az őt kóstolgató Yvan Mullerrel szemben. Végül mindenki maradt ott, ahol volt.

Michelisz a második futamon a rajt után előrelépett egy helyet, ám hat kör után átadta a pozícióját az idény végén visszavonuló csapattársának, Gabriele Tarquininek, így újra hetedik lett. Nem ajándék volt ez az olasz legendának, aki egyértelműen gyorsabb volt Michelisznél, s mivel a bajnoki címre már egyiküknek sem volt reális esélye, értelmetlen lett volna feltartaniuk egymást.

A negyedik és a hetedik hellyel Michelisz nem zárt rossz hétvégét a szerzett pontok tekintetében, ám a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher a második verseny megnyerésével akkora előnyre tett szert vele szemben, hogy az oroszországi idényzáróra már matematikai esélye sem maradt a WTCR 2019-es bajnokának az első hely megszerzésére.

Ehrlacher előnye 66 pont a bajnokság hetedik helyén álló Michelisz előtt, egy fordulóban pedig 55 pont szerezhető. Matematikailag a második–hatodik helyezetteknek még van esélyük, ám a Link&Co francia éllovasa gyakorlatilag legyőzhetetlen, hiszen a második, audis Vervisch előtt is 35 ponttal vezet.

Michelisz ugyanakkor az év végi dobogóért még harcban lehet, a harmadik helyezett Esteban Guerrierivel szemben húsz pont a hátránya. Az idényzárót Oroszországban rendezik november 27–28-án.

A többi magyar versenyző közül a hondás Tassi Attila a 16. és a 12., a Zengő Motorsport pilótája, Boldizs Bence a 18. és a 16. helyen zárt az olaszországi két versenyen.

Borítókép: az olaszországi WTCR-hétvégén (Fotó: Clément Luck)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.