Négygólos előnyt engedett ki a kezéből a Fradi, mégis nyert

Elsöprő első félidő után a másodikban majdnem kicsúszott a Ferencváros kezéből a győzelem, de végül a lehető legkisebb különbséggel, 31-30-ra megverte a CSM Bucureștit a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában. Szombati diadalukkal továbbra is vezetik az A csoportot a zöld-fehérek.

Magyar Nemzet
2021. 11. 13. 17:39
BR Blanka
Bíró Blanka nagyon fog hiányozni a Fradinak Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A csoport egyetlen veretlen csapata, a Ferencváros a hatodik helyezett CSM Bucureștit látta vendégül. Az idény eddigi eredményei a zöld-fehérek mellett szóltak, ugyanakkor a románok a Fradi ellen ismerik a siker receptjét: a két együttes egymás elleni nyolc mérkőzéséből hatot megnyertek, az FTC két győzelme a legutóbbi két hazai meccsén született.

Elek Gábor vezetőedző előzetesen arról beszélt, hogy tanítványaiból mentálisan sokat kivett az őszi menetelés, ennek azonban a bukarestiek ellen semmi jelét nem mutatta a hazai csapat. Villámrajtot vett a Fradi, öt perc elteltével 5-1-re elhúzott, így a vendégeket irányító Adrian Vasile nem tehetett mást, mint azonnal időt kért. Bíró Blanka klasszis teljesítményt nyújtott a kapuban, emellett a Ferencváros támadógépezete a folytatásban is olajozottan működött, így a négygólos előny a játékrész végéig kitartott (20-16).

A második félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Fradi támadójátéka kissé megtört, és egy román időkérés után, a 43. percben két gólra feljött a Bukarest. Egy hetessel akár egyre is csökkenthették volna az előnyt, de Bíró egy újabb bravúros védést húzott elő. Később már ő sem tudta megakadályozni, hogy a román csapat egy gólra felzárkózzon, viszont az egyenlítési lehetőségei sorra kimaradtak – egészen a hajráig. Fél perccel a mérkőzés vége előtt egalizáltak a vendégek, a korábban a románoknál is megfordul Itana Grbićnek köszönhetően azonban közvetlenül a dudaszó előtt megszületett a Ferencváros győztes gólja – az Érd Aréna lelkes szurkolótáborának legnagyobb örömére. Az FTC tizenkét pontjával továbbra is az A csoport élén áll.

Bajnokok Ligája, csoportkör, A csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM București (román) 31-30 (20-16)

Borítókép: Bíró Blanka (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.