Nem minden továbbjutó volt elégedett a teljesítményével

Csütörtökön a férfiak és a nők is 1500, illetve 500 méteren versenyeztek a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya-világkupa versenyen, valamint megrendezték a vegyes váltó negyeddöntőit is. Minden számban örülhettünk magyar továbbjutónak.

2021. 11. 18. 18:42
KRUEGER John-Henry
Rövidpályás gyorskorcsolya világkupaverseny Debrecenben Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ázsiai versenyek után a héten hazai jégen léphetnek közelebb az olimpiai kvótához a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók. A debreceni világkupaverseny első napján egyéniben a férfiak szinte tökéletes napot zártak: Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Liu Shaolin Sándor is bejutott a szombati elődöntőbe. Utóbbinak kellett a legjobban izgulnia, az utolsó kört csak a negyedik helyen kezdte meg negyeddöntőjében, de végül feljött a továbbjutást érő második pozícióba.

500 méteren pedig még jobb volt a magyar szereplés: valamennyi hazai érdekeltségű futamban a hazai versenyző nyert, így a Liu testvérek és Krueger is jó kezdő pozícióból kezdheti majd meg a szombati negyeddöntőjét a legrövidebb távon.

– Segített, hogy két vk-állomás után jó a pozíciónk a pontversenyben, nyugodtan versenyezhettünk, nem kellett kapkodnunk. Az első napon még lehet takarékoskodni az energiával, lehoztuk úgy, ahogy terveztük – fogalmazott lapunknak Liu Shaoang.

A nők között 1500 méteren egy elődöntősünk lesz: másodikként ért célba futamában, amelyben összedolgozhatott honfitársával, Bácskai Sárával – utóbbi végül nem bírta a negyeddöntő tempóját, így a negyeddöntőig jutott a távon, ahogy Sziliczei-Német Rebeka is.

500 méteren Somogyi Barbara az első, Jászapáti Petra a második fordulóig jutott a csütörtöki programban, Kónya Zsófia viszont bejutott a legjobb húsz közé, a szombati negyeddöntőbe. Igaz, ehhez szerencsére is szüksége volt, a negyedik helyen haladt, amikor előtte az olasz Martina Valcepina elesett, és magával rántotta a dél-koreai Kim Dzsi-jut is. A világkupapontok összesítésekor és az olimpiai kvóták kiosztásakor azonban már senki nem fogja kérdezni, hogy ki hogyan lépett túl egy-egy körön.

Kónya Zsófia továbbjutott, de jobb teljesítményt vár magától Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– A továbbjutás ellenére az 500-zal annyira nem vagyok elégedett, azt érzem, ennél még sokkal többet tudok. Kellett a szerencse, úgyhogy félig örülök, félig nem, de remélem, hogy szombatra összeszedem magam – mondta Kónya.

A 2000 méteres vegyes váltó negyeddöntőjében Magyarország a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Nógrádi Bence, Krueger John-Henry sorral állt rajthoz. Remek rajt után vezetett a magyar staféta, amely végül Dél-Korea mögött a második helyen zárta a futamot, és könnyedén jutott az elődöntőbe.

A debreceni viadal pénteken az 1000 méteres előcsatározásokkal, valamint a női és a férfi váltóverseny negyeddöntőjével folytatódik. A pekingi kvalifikáció szempontjából a női staféta számára meghatározó lehet a pénteki futam.

Borítókép: Krueger John-Henry minden egyéni futamát megnyerte csütörtökön. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.