Piros tudta fokozni: legyőzte a korábbi US Open-győztes, Marin Cilicet

Az ausztrál John Millman után szerzett egy még értékesebb skalpot Piros Zsombor. A magyar Davis-kupa-válogatott 22 éves játékosa a horvátok korábbi US Open-győztesét, Marin Cilicet győzte le három játszmában 4:6, 7:5, 6:4-re a torinói világdöntő csoportmérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 11. 28. 14:34
Piros alaposan kihajtotta magát Forrás: Huntennis.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor kicsit megilletődötten kezdett a korábban a világranglista harmadik helyén álló, US Open-bajnok, Marin Cilic ellen. A horvát rögtön elvette az adogatását, és úgy tűnt, ez az egy brék elég lesz neki az első szett megnyeréséhez. Clic 5:3-nál az első szett megnyeréséért adogatott, de Piros hallatlan bravúrral megakadályozta ebben a horvát klasszist. De csak késleltetni tudta az első szett végét: a saját szerváját nem tudta hozni, így az ATP-rangsor 30. helyén álló Cilic 5:4-re nyerte az első játszmát.

Fotó: Huntennis.hu

A második szett elején Cilic első adogatójátékának a végén Piros egy kitámasztás után a bokáját fájlalta, ápolásra szorult. Az újrakezdés brékváltással folytatódott, előbb Piros vette el a horvát szerváját, majd ugyanezt tette vele Cilic. Egy óra húsz perc játék után a fiatal magyar a meccsben maradásért adogatott. Könnyedén ment a mutatvány, majd újabb fordulat következett: Piros vette el az ellenfele adogatását, és 6:5-ös vezetésénél a második játszma megnyeréséért adogatott, és 15-re hozta a szerváját a nála 252 hellyel előrébb álló horváttal szemben.

A döntő szettben 2:1-es előnyénél Piros maratoni hosszú szervajátékot bukott el egy kettős hibával, bréklabdáról hozta a sajté adogatását. 4:1-re húzott el Cilic, és úgy tűnt, innen már nem lesz visszaút. De volt: Piros ugyanis visszavette az elvesztett adogatást, és miután hozta a saját szerváját, kiegyenlített. Sőt, Cilic adogatásánál fogadóként 0-40-je volt, aztán a horvát elővarázsolt két ászt és egy ász értékű szervát, de a játékot végül Piros nyerte. Ő adogathatott a győzelemért, három mérkőzéslabdához jutott, Cilic mindegyiket hárította. Jött egy újabb meccspont, Cilic ezt is hárította, ahogy a következőt is. De a hetediket már értékesítette. 

Hatalmas bravúr: Piros Zsombor legyőzte a korábbi US Open-győztest, és ezzel életben tartotta a magyar válogatott továbbjutási esélyeit. A magyar–horvát párharc kimenetele páros mérkőzésen múlik.

Davis-kupa, D csoport, 2. forduló: Piros Zsombor–Marin Cilic 4:6, 7:5, 6:4. Az állás: Magyarország–Horvátország 1-1. 

Borítókép: Piros Zsombor hatalmasat küzdött a horvát Grand Slam-bajnok ellen (Fotó: Huntennis.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.