A pénz miatt hiúsulhat meg a magyar futballista topszerződése

A Napolinak nagy szüksége lenne egy új középső védőre, és az egyik kiszemelt Szalai Attila a posztra. Csakhogy olasz lapinformációk szerint a válogatott játékos török klubja, a Fenerbahce túl sok pénzt követel az átigazolásért.

Magyar Nemzet
2021. 12. 27. 11:32
Fenerbahce vs Antwerp
epa09536632 Antwerp's Viktor Fischer (L) in action against Fenerbahce's Attilla Szalai (C) during the UEFA Europa League group D match between Fenerbahce and Antwerp in Istanbul, Turkey, 21 October 2021. EPA/ERDEM SAHIN Fotó: EPA/ERDEM SAHIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban mi is megírtuk, sajtóhírek szerint a Serie A egyik élcsapata, a Napoli szerződtetné Szalait, ám az olasz Gazzetta dello Sport információi szerint az ár komoly akadálya lehet az ügylet nyélbeütésének. A Fenerbahce 20 millió eurót kér a magyar védőért, a Napoli azonban ennyit jelenleg nemcsak érte, hanem másért sem lenne hajlandó kifizetni.

Pedig nagy szüksége lenne a nápolyi csapatnak egy új középső védőre. Az itt bevethető labdarúgók közül ugyanis a görög válogatott Konsztantinosz Manolasz január elsejével az Olympiakoszba igazol, az elefántcsontparti Kalidou Koulibaly pedig az Afrika-kupán szerepel majd. Így januárra mindössze kettő középső védője maradna az együttesnek, Amir Rrahmani és Juan Jesus, márpedig Luciano Spalletti vezetőedző így semmiképpen sem akar nekivágni az új évnek.

A problémát az jelenti, hogy a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis jelenleg nem szeretne nagyobb pénzügyi befektetéseket tenni, és ez lehet az akadálya annak, hogy Szalai csatlakozzon az együtteshez, noha a Gazzetta cikke szerint a kapcsolatfelvétel már megtörtént a játékos menedzsmentjével, és a magyar védő szívesen költözne Nápolyba. A klubok között azonban olyan messziek az álláspontok, hogy nem is történt érdemi tárgyalás.

Vannak más jelöltek is a Napoli tarsolyában, például a Szalaival egyidős olasz védő, Federico Gatti, akiért ötmillió eurót ajánlott a nápolyi klub a Frosinonénak, ám mivel a Juventus is érdeklődik érte, ezt az összeget túl alacsonynak minősítették. Jelölt még az Empoliban futballozó, 19 éves Mattia Viti és a Verona 23 éves labdarúgója, Nicoló Casale is.

Ha a pénz a legfőbb szempont a Napolinál, akkor alighanem találnak majd olcsóbb megoldást Szalainál, hiszen az említett védők közül messze a Transfermarkt által 11 millió eurós értékűnek becsült magyar a legdrágább jelenleg.

Borítókép: a Fenerbahce mezében (Fotó: EPA/Erdem Sahin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.