Fiára gondolt a kulcspillanatokban, így okozott meglepetést

Raymond Smith nagy meglepetésre bejutott a harmadik fordulóba a londoni dartsvilágbajnokságon. Az ausztrál játékos fiával már a részvétellel is történelmet írt.

2021. 12. 22. 9:41
Raymond Smith Ky Smith darts ausztrál apa fia
Fotó: Facebook/Ky Smith
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es dartsvilágbajnokságon öt Smith is indult, s bár az első forduló Ross Smith–Jeff Smith párosítása is kuriózum, az igazán különleges teljesítmény a két ausztrálé, Raymond és Ky Smithé. Ők lettek ugyanis az első apa-fia páros, akik ugyanazon a darts-vb-n tábla elé léphettek.

A vb-újonc Ky számára az első forduló egyben az utolsó fellépését is jelentette, édesapja viszont menetel. A negyvenkét éves Raymond már az első körben is meglepetést okozott Jamie Hughes elleni sikerével, kedd este pedig a 28. kiemelt Devon Petersent is búcsúztatta.

– Amikor Ky-jal gyakoroltunk, gyakran kizárólag a kiszállózásra koncentráltunk. A világbajnoki színpadon persze nagy a nyomás, de én a fiamért akartam megdobni azokat a duplákat – árulta el a titkát az idősebbik Smith, aki azt is elismerte, hogy jobban izgult, amikor a fiát kellett néznie, mint amikor ő maga játszott.

A harmadik fordulót már karácsony után rendezik Londonban, úgyhogy Raymond sikerének köszönhetően apa és fia is ott marad az ünnep alatt. A terv már adott a következő napokra.

– Nagy lábon fogunk élni, lesz néhány ünnepi étkezés, a következő meccsemre szerintem húsz kilóval nehezebb leszek. Illetve készíttetünk majd egy-egy tetoválást is a történelmi kettős vb-szereplés emlékére.

Szintén remek kiszállózásának köszönhetően okozott meglepetést a német Florian Hempel, aki a világbajnokság ötödik kiemeltjét, a belga Dimitri Van den Berghet búcsúztatta. Hempel következő ellenfele éppen Raymond Smith lesz, mindkettejük számára váratlanul nagy esély kínálkozik a nyolcaddöntő elérésére.

Az öt induló Smith közül a leghíresebb, a 2019-es döntős Michael érvényesítette a papírformát, sőt az angol játékos a vb eddigi legmagasabb, 106,32-es átlagát produkálta, esélyt sem hagyva a holland Ron Meulenkampnak.

Darts világbajnokság

Keddi eredmények

1. forduló

Lewy Williams (walesi)–Sibata Tojokazu (japán) 3-0

Jason Lowe (angol)–Daniel Larsson (svéd) 3-0

2. forduló

Mervyn King (angol, 21.)–Ryan Joyce (angol) 3-2

Dave Chisnall (angol, 14.)–Mike De Decker (belga) 3-0

Vincent van der Voort (holland, 29.)–Adam Hunt (angol) 3-0

Michael Smith (angol, 9.)–Ron Meulenkamp (holland) 3-0

Florian Hempel (német)–Dimitri Van den Bergh (belga, 5.) 3-1

Raymond Smith (ausztrál)–Devon Petersen (dél-afrikai, 28.) 3-0

Szerdai program

2. forduló

Ryan Searle (angol, 15.)–William Borland (skót)

Glen Durrant (angol, 24.)–William O’Connor (ír)

(angol, 19.)–Rowby-John Rodriguez (osztrák)

Joe Cullen (angol, 13.)–Jim Williams (walesi)

Nathan Aspinall (angol, 10.)–Joe Murnan (angol)

Dirk van Duijvenbode (holland, 17.)Borisz Kolcov (orosz)

Kim Huybrechts (belga, 32.)–Steve Beaton (angol)

Simon Whitlock (ausztrál, 20.)–Martijn Kleermaker (holland)

Borítókép: Raymond és Ky Smith (Fotó: Facebook/Ky Smith)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.