Következő mérkőzések
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Pálinkát is kapott a magyar állampolgárság mellé a francia center

Mahieu Geraldine-t az uszodák körében mindenki csak Zsuzsinak becézi.

Magyar Nemzet
Forrás: Duol.hu2021. 12. 25. 19:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női vízilabda-válogatottunk szövetségi kapitánya, Bíró Attila még a november végi összetartásra meghívta Geraldine Mahieu-t, a Dunaújváros csapatát 2017 óta erősítő 28 éves francia centert, aki úgy döntött, a francia színekben biztosnak látszó párizsi olimpiai szereplés helyett a nehezebb utat választja: megpróbálja beverekedni magát új, választott hazája csapatába, a magyar válogatottba. A magyarul is jól beszélő játékos kedden, a dunaújvárosi városházán állampolgársági esküt tett, amely után így nyilatkozott a Dunaújvárosi Hírlapnak:

– Nem kérdés, hogy jobban izgultam, mint életem során bármelyik mérkőzés előtt vagy alatt. A meghitt és ünnepi pillanatok után most már semmi akadálya nincs annak, hogy megharcoljak a helyemért a magyar válogatottban, ha erre lehetőséget kapok.

Mahieu Geraldine – mert mostantól így hívhatjuk, de az uszodák körében úgy is mindenki csak Zsuzsinak becézi – nagy napján ott voltak mellette csapattársai, barátai. Az eskütételről pedig részletesen beszámolt a Dunaújvárosi Hírlap.

– Mindenkin segítő, csupaszív ember, akinek nyilván megvannak a saját kis dolgai, de nagyon pozitív lány, csak jót tudok mondani róla. Példaértékű, amilyen mentalitással az edzésekhez is hozzááll. Ha úgy alakul és kivívja helyét, akkor a nemzeti csapatban is hamarosan egymás mellett küzdhetünk a nagy célokért – nyilatkozta Mahieu Geraldine-ról a Dunaújváros csapatkapitánya, Garda Krisztina.

A hivatalos percek után jöhettek a gratulációk és ölelések, volt, aki nem üres kézzel érkezett. Talán a legnagyobb sikere annak az ajándékcsomagnak volt, ami stílszerűen újságpapírral betekert otthoni készítésű szalámit, valamint jófajta magyar házi pálinkát tartalmazott.

A játékos karácsonyra hazautazik Franciaországba, hogy aztán visszatérve tovább dolgozzon klubja, és ha Bíró Attila szövetségi kapitánynak is tud bizonyítani, akkor már Magyarország minél jobb eredményeiért is.

Borítókép: Mahieu Geraldine ünnepélyes eskütétele (Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/Laczkó Izabella)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.