időjárás 22°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy a legjobbak legyünk

Szűcs Lajos és Lipcsei Péter esetében már bejött a módszer

Koczó Dávid
2021.12.05. 16:39 2021.12.05. 16:44
Szűcs Lajos és Lipcsei Péter esetében már bejött a módszer

Az MTK szurkolói féltik klubjukat az újabb kieséstől, a kék-fehér szimpatizánsok az Újpest elleni mérkőzés előtt üzentek a klub tulajdonosának, Zakor Sándornak.

– Arról volt szó, hogy stabil középcsapat lesz itt, a meglepetések lehetőségével. Hát, a meglepetés bejött… – fakad ki az egyik MTK-drukker.

Az elkeseredettség nem előzmény nélküli. A huszonháromszoros magyar bajnok MTK az elmúlt öt évben kétszer is kiesett az élvonalból. Az állandó liftezést a tavalyi bent maradás ugyan megszakította, ám idén ismét a tabella utolsó helyén áll a klub.

Az Újpest elleni mérkőzés előtt nagyjából ötven drukker verődik össze, akik a hideg idő ellenére is hallatni akarják a hangjukat. A hivatalos kommunikáció a klubtulajdonos felé öt pontból áll, és tömören összefoglalva azt tartalmazza, hogy minden rossz: a játékospolitika, a támadósor, a középpálya, a védelem, a szurkolókhoz való hozzáállás, és persze leginkább az eredmények.

– Egyesek szerint felesleges a tüntetés, de a szurkolók hangja elért már nagy dolgokat. Amikor tiltakoztunk, nem merték idehozni Szűcs Lajost kapusnak, sem Lipcsei Pétert vezetőedzőnek – szögezi le a fő szószóló.

A békés tüntetősereg átvonul a stadion egyik oldaláról a másikra. Közben néhány szkeptikus hangot is hallani.

– Ez nem tüntetés. Amit a fradisták vagy az újpestiek csinálnának, az szólna valamit…

A szurkolói megmozdulás előtt a szervezők leszögezték, hogy békés lesz az akció, és ennek az ellenkezője nincs is benne a levegőben. Mindenesetre a petíció célba ér, a többi már az illetékesen múlik.

– Reméljük, hogy meghallják a hangunkat!

A szurkolónak sokszor csak ez jut. A reménykedés.

Borítókép: A kék-fehérek szurkolói gyors előrelépést várnak (Fotó: Bach Máté)