Wolff: Hornerrel kicsit átestünk a ló túloldalára

A Formula–1-es Mercedes istálló csapatfőnöke, Toto Wolff számára is világos, hogy red bullos kollégájával, Christian Hornerrel kicsit túllőttek a célon az idényben.

Magyar Nemzet
2021. 12. 20. 14:48
Formula One Grand Prix of Saudi Arabia
epa09624562 Team chief of Mercedes-AMG Petronas Toto Wolff (L) reacts during the inaugural 2021 Formula One Grand Prix of Saudi Arabia at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah, Saudi Arabia, 05 December 2021. EPA/ANDREJ ISAKOVIC / POOL Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnoki címért harcoló két istálló csapatfőnökei, Toto Wolff (Mercedes) és Christian Horner (Red Bull) gyakran keveredtek szópárbajba egymással az idény során, de gyakran nemcsak egymást becsmérelték, hanem a versenyfelügyelők ténykedését is kritizálták.

Az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon is magukra irányították a figyelmet, mivel a rádión Michael Masi versenyigazgatót „zaklatták” a kéréseikkel. Utóbbi beszélgetések a televíziós közvetítésbe is bekerültek, és a két élcsapat vezetőinek lobbijával sokan nem értettek egyet. Ezen Wolff sem csodálkozik, elismerte, ezúttal túl messzire mentek.

– Lehetőségünk volt a versenyigazgatóval való beszélgetésre, és mivel szenvedélyesen küzdünk a saját csapatunkért, mindannyian átestünk a ló túloldalára. Az idei év egyik hibája volt, hogy a versenyigazgató a csapatfőnökök miatt nyomás alá került, ami nem könnyítette meg az életét. Vissza kell fognunk magunkat.

A csapatfőnököknek egyébként sem kellett volna üzengetniük a versenyigazgatónak, hiszen ez alapvetően a csapatmenedzserek feladata: a Red Bullnál Jonathan Wheatley, a Mercedesnél Ron Meadows tölti be ezt a szerepet. Wolff úgy véli, ideje szigorítani ezen a szabályon, és tényleg csak a menedzsereknek megengedni a Masival való kommunikációt.

– Úgy hiszem, hogy a csapatfőnököknek nem kellene a versenyigazgatóval értekezniük. A csapatmenedzsereknek kellene ellátniuk ezt a feladatot. Sőt, a lobbizást nekik is megtiltanám, hogy ne helyezzenek nyomást a versenyigazgatóra. Szerintem csak azokra a szituációkra lenne szabad felhívniuk a figyelmet, amelyek felett a felügyelők esetleg elsiklottak.

A Mercedes vezetője Ross Brawn sportigazgató szavaira is reagált, aki elfogadhatatlannak tartja, hogy a csapatfőnökök nyomás alá helyezték Masit. Illetve azt javasolta, hogy a jövőben ne kerüljenek be a televíziós közvetítésekbe az istállók a versenyigazgatással folytatott beszélgetései.

– Egyetértek Ross-szal, de ugyanannyira tartom hibásnak Rosst, mint saját magamat, hogy ezek a beszélgetések adásba kerültek, hiszen mindketten részt vettünk a döntési folyamatban. Azt szerettük volna, ha a szurkolók számára is átláthatóbbak legyenek a háttérben zajló események – idézte fel Wolff. – Annyi minden kiderül a rádióbeszélgetésekből, az volt a cél, hogy a nézők is átélhessenek valamit a kisebb-nagyobb drámákból. Jót akartunk, de talán túllőttünk a célon.

Borítókép: Toto Wolff (Fotó: EPA/Andrej Isakovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.