A Milan megásta saját legendája sírját – jöhet Dárdai?

Az AC Milan hosszabbítás után 3-1-re legyőzte a Genoát az Olasz Kupában. Utóbbi hamarosan megválhat edzőjétől, Andrej Sevcsenkótól, a lehetséges utódok között Dárdai Pál neve is szerepel.

Magyar Nemzet
2022. 01. 14. 7:43
TSG 1899 Hoffenheim vs Hertha BSC Berlin
epa09552859 Berlin's head coach Pal Dardai reacts during the German Bundesliga soccer match between TSG 1899 Hoffenheim and Hertha BSC Berlin in Sinsheim, Germany, 29 October 2021. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrej Sevcsenkót nagy szeretettel fogadták az AC Milan szurkolói. Az ukrán támadó Bajnokok Ligáját, Serie A-t, gólkirályi címet és Aranylabdát is nyert a piros-feketék játékosaként, csütörtök este viszont az ellenfél, a Genoa edzőjeként érkezett a San Siróba.

Bár az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Genoa szerzett vezetést, a Milan kiharcolta a hosszabbítást, s végül 3-1-re le is győzte a Genoát.

Az eredmény önmagában papírforma, mégis komoly jelentősége lehet. Az olasz sajtóban a meccs előtt úgy találgatták, hogy Sevcsenkónak egy újabb vereség genovai szerepvállalása végét jelentheti. Az ukrán szakember nyáron vette át a klub irányítását, ám mindössze egy bajnokit nyert az idényben, s a nagy múltú csapat az utolsó előtti, 19. pozícióban áll a Serie A tabelláján.

Sevcsenko maga sem tagadta a lefújás után, hogy veszélyben az állása.

– Napról napra dolgozom, a döntést a klubnak kell meghoznia és bejelentenie. Negyvenöt évesen még fiatal vagyok, gyűjtöm a tapasztalatokat. Az életben benne van a győzelem és a vereség is – fogalmazott Sevcsenko, aki szerint a Milan ellen jól játszott csapata.

A tekintélyes olasz lap, a La Gazzetta dello Sport már a találkozó előtt Sevcsenko lehetséges utódairól cikkezett, a jelöltek között pedig neve is szerepelt. A magyar szakember november végéig irányította vezetőedzőként a berlini Herthát. Eddig megnyilvánulásai alapján meglepő lenne az olaszországi szerepvállalása.

Dárdai mellett egy másik korábbi Hertha-edző, Bruno Labbadia nevét is felvetette az olasz sportlap, amely az utódjelöltek közé sorolta a korábbi Roma-trénert, Rudi Garciát is.

Borítókép: Dárdai Pál a Serie A-ban folytathatja (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.