A Real Madrid nyerte a Szuperkupát, Marcelo történelmet írt

Miként az elődöntőket, a finálét is Szaúd-Arábiában rendezték a Spanyol Szuperkupában. A papírformának megfelelően a Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott az Athletic Bilbao ellen vasárnap este, Marcelo pedig a királyi gárdával szerzett 23. trófeájával beállította a klubcsúcsot.

Magyar Nemzet
2022. 01. 16. 21:27
Athletic Bilbao vs Real Madrid
epa09689864 Real Madrid's Luka Modric (L) in action during the Spanish Super Cup soccer match between Athletic Bilbao and Real Madrid in Riyahd, Saudi Arabia, 16 January 2022. EPA/STR Fotó: EPA/STR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán és csütörtökön játszották az elődöntőket a Szuperkupában, az első meccsen a Real Madrid 3-2-re győzött a Barcelona ellen, a másodikon a tavalyi győztes Athletic Bilbao meglepetésre 2-1-re felülmúlta a La Liga címvédőjét, az Atlético Madridot.

Így tehát a Real papíron a könnyebb ellenfelet kapta meg a döntőre, ráadásul karácsony előtt Bilbaóban is győzni tudott ellene. Ugyanakkor a baszk együttes szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt épp a Szuperkupában verte meg legutóbb a fővárosi sztárcsapatot.

Nem úgy tűnt, hogy ez újra megeshet, a labda a meccs elejétől a Realnál volt sokkal többet, már-már nyomasztó volt a madridiak fölénye, ami egy idő után veszélyes lövésekben is megmutatkozott. A 38. percben tört meg a jég, egy remek szóló végén visszapasszolta a labdát Luka Modricnak, aki a rövid sarokba csavarta a labdát – 1-0.

A hajrában Courtois kapus is főszereplő lett. Fotó: AFP

A láthatóan kontrákra berendezkedő Athletic Bilbaónak hátrányban változtatnia kellett volna. Erre azonban nem volt képes, sőt a második félidő elején megduplázódott a Real előnye. lőtt kapura, ám a labda megpattant Álvarez kezén. A játékvezető visszanézte az esetet, majd tizenegyest ítélt, Benzema pedig nem hibázott – 2-0.

Marcelo a 85. percben csereként állt be az akkor már unalomba fulladt meccsen, mégis volt jelentősége ennek. 

A brazil balhátvéd 22 trófeát szerzett a Real Madrid játékosaként, és az újabb sikerrel utolérhette a klubrekordert, Paco Gentót, aki 1970 óta tartotta ezt a csúcsot az együttessel aratott 23 győzelmével.

Váratlan izgalmak következtek az utolsó percekben, miután Militao úgy blokkolt egy Athletic-lövést, hogy a kezére pattant a labda. Jogos tizenegyes és talán szigorú piros lap lett a következmény, de a Bilbao nem tudott élni az eséllyel, Thibaut Courtois kivédte Garcia középre lőtt büntetőjét.

Maradt tehát a 2-0, a Real nyerte a Szuperkupát, Marcelo pedig a klub veretes történetének legsikeresebb labdarúgója lett holtversenyben. Ki hitte volna, amikor 2007-ben a Fluminenséből a királyi gárdához igazolt? Az utolsó madridi idényében ráadásul még meg is előzheti a rangsorban Paco Gentót.

A Real Madrid 2020-ban nyerte meg legutóbb a Spanyol Szuperkupát, összességében pedig a mostani a tizenkettedik győzelme a sorozatban, amivel a rangsor második helyén áll a tizenháromszor aranyérmes Barcelona mögött. Madridban azonban most az a legfontosabb, hogy a szerzett cím nélkül eltelt 2021-es év után 2022-ben igen gyorsan elhódította az első trófeáját a királyi gárda.

Borítókép: a labdával a Spanyol Szuperkupán (Fotó: EPA/STR)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.