időjárás 14°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Egészen hihetetlen: egyezségre jutott a Mercedes és a Red Bull

Magyar Nemzet
2022.01.22. 15:26
Egészen hihetetlen: egyezségre jutott a Mercedes és a Red Bull

A Formula–1 elmúlt idényének két élcsapata, a Mercedes és a Red Bull pontot tett egy közel egy éve húzódó ügy végére.

Lewis Hamilton és Max Verstappen, Toto Wolff és Christian Horner csapatfőnökök, illetve a Mercedes és a Red Bull háborújáról szólt az előző idény a Formula–1-ben. A két istálló között a pályán kívül is folyamatos volt a csatározás, és talán csak egyetlen dologban értettek egyet az évad lezárultával a csapatok vezetői: abban, hogy ideje kissé visszahúzni az agarakat

A megbékélés egy másik jelének tekinthetjük, hogy a két csapat megegyezésre jutott egy újabb ügyben, amely közel egy éve húzódott. Pénteken egy időben osztották meg a közösségi oldalaikon, hogy Ben Hodgkinson átigazolhat a Mercedestől a Red Bullhoz, ahol technikai igazgatóként dolgozik majd a Milton Keynes-i istálló újonnan megalakult motorrészlegén.

„A Mercedes és a Red Bull ma megállapodott Ben Hodgkinson átigazolásáról. Az egyezség feltételei szerint Ben, aki 2001 augusztusától állt a Mercedes alkalmazásában, 2022. május 24-én csatlakozhat a Red Bullhoz” – írták a stuttgartiak a Twitteren.

A Mercedesnél két évtizedet lehúzó Hodgkinson a korábbi tervei szerint már 2021-ben csapatot váltott volna, ám akkor bizonyos körülmények keresztülhúzták a számításait. Helmut Marko ezt tavaly áprilisban így kommentálta:

– A Mercedes most minden elérhető jogi eszközt bevet azért, hogy elodázzák az átigazolását. Ez viszont nem lesz annyira hosszú időszak, mint amiben a csapatnál reménykednek – mondta a Vörös Bikák tanácsadója.

Markónak végül nem lett igaza, hiszen a várakozási időszak igencsak hosszúra nyúlt, de ismerjük a mondást: jobb későn, mint soha.

Borítókép: Lewis Hamiltorn (balra) és Max Verstappen csatája a 2021-es Emilia Romagna Nagydíjon (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Davide Gennari)