Élete sikere után a riportert is megríkatta

Alizé Cornet karrierje hatvanharmadik Grand Slam-tornáján végre eljutott a negyeddöntőbe. A francia játékos Simona Halepet győzte le a melbourne-i hőségben.

2022. 01. 24. 11:51
Alizé Cornet
Tennis Australian Open 2022
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 24: Alize Cornet of France in action during her fourth round match against Simona Halep of Romania at the Australian Open Grand Slam tennis tournament at Melbourne Park, in Melbourne, Australia, 24 January 2022. Recep Sakar / Anadolu Agency (Photo by Recep Sakar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Recep Sakar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2009-ben Alizé Cornet-nak tizenkilenc évesen két meccslabdája volt, hogy az Australian Open negyeddöntőjébe jusson, azonban végül kikapott Dinara Szafinától. A francia játékos azóta egyetlen Grand Slam-tornát sem hagyott ki, így idén már zsinórban a hatvanadik, összességében a hatvanharmadik GS-szereplésére tért vissza Melbourne-be. (Ha így folytatja, a US Openen megdöntheti a nők közötti csúcsot, amelyet a japán Szugijama Aj tart, hatvankét egymás utáni részvétellel.)

Negyeddöntőt viszont azóta sem játszott Cornet a négy nagy torna egyikén sem, és idén sem várt könnyű út a világranglistán jelenleg csak 61. helyen jegyzett francia teniszezőre. A második fordulóban a kétszeres Grand Slam-győztes és uralkodó világbajnok, Garbine Muguruzát győzte le, aztán a tavalyi Roland Garros-elődöntős Tamara Zidansek ellen 4:6, 1:4-es hátrányból fordított.

A negyeddöntőért ismét egy kétszeres GS-bajnok, Simona Halep várt rá. Cornet megnyerte az első játszmát, és a másodikban is breakelőnyben volt, de Halep visszazárkózott és kiegyenlített. Majd a döntő játszmában 3:5-nél mérkőzésben maradt. Cornet-nek megint két meccslabdája volt, mint tizenhárom évvel ezelőtt…

Ezúttal azonban nem engedte ki a kezéből a sikert, adogatóként lezárta a mérkőzést, és készülhet első negyeddöntőjére. Harminckét évesen, abban a sportágban, amelyben a legutóbbi Grand Slam-döntőt két tinédzser játszotta.

A mérkőzés végi interjú készítője, Jelena Dokic jól emlékezett Cornet 2009-es drámájára. Ő ugyanis úgy nézte azt a meccset, hogy várta onnan a negyeddöntős ellenfelét.

– Nagyon csalódott voltam akkor, hiszen izgatottan vártam, hogy ellened teniszezzek, nagyon szerettem a játékodat – mondta Cornet a kiváló szereposztású interjúban, majd a mérkőzés körülményeire is kitért. Az ausztrál nyár, a harminchárom fok megnehezítette a játékosok dolgát.

A játékosoknak a melbourne-i hőséggel is meg kellett küzdeniük (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Recep Sakar)

– Fél óra után teljesen kikészültem, de láttam Simonán, hogy ő is hasonló cipőben járhat. Talán az a sajttorta adta az energiát, amit két napja a torna szervezőitől kaptam a születésnapomra. Rengeteget ettem belőle – árulta el a titkát a francia teniszező, akinek az interjú végén Dokichoz is volt néhány kedves szava.

– Mindannyian gratulálhatunk neked, hiszen nagyszerű játékos voltál, és kiváló kommentátor lettél. Bravó, Jelena!

Dokic, aki igen sokat küszködött élete során családi nehézségek miatt, nem bírta ki a váratlan fordulatot könnyek nélkül.

Borítókép: Alizé Cornet immár Grand Slam-negyeddöntősnek mondhatja magát (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Recep Sakar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.