időjárás °C Csanád, Emil 2022. május 28.
logo

Élete sikere után a riportert is megríkatta

Koczó Dávid
2022.01.24. 11:51
Élete sikere után a riportert is megríkatta

Alizé Cornet karrierje hatvanharmadik Grand Slam-tornáján végre eljutott a negyeddöntőbe. A francia játékos Simona Halepet győzte le a melbourne-i hőségben.

2009-ben Alizé Cornet-nak tizenkilenc évesen két meccslabdája volt, hogy az Australian Open negyeddöntőjébe jusson, azonban végül kikapott Dinara Szafinától. A francia játékos azóta egyetlen Grand Slam-tornát sem hagyott ki, így idén már zsinórban a hatvanadik, összességében a hatvanharmadik GS-szereplésére tért vissza Melbourne-be. (Ha így folytatja, a US Openen megdöntheti a nők közötti csúcsot, amelyet a japán Szugijama Aj tart, hatvankét egymás utáni részvétellel.)

Negyeddöntőt viszont azóta sem játszott Cornet a négy nagy torna egyikén sem, és idén sem várt könnyű út a világranglistán jelenleg csak 61. helyen jegyzett francia teniszezőre. A második fordulóban a kétszeres Grand Slam-győztes és uralkodó világbajnok, Garbine Muguruzát győzte le, aztán a tavalyi Roland Garros-elődöntős Tamara Zidansek ellen 4:6, 1:4-es hátrányból fordított.

A negyeddöntőért ismét egy kétszeres GS-bajnok, Simona Halep várt rá. Cornet megnyerte az első játszmát, és a másodikban is breakelőnyben volt, de Halep visszazárkózott és kiegyenlített. Majd a döntő játszmában 3:5-nél mérkőzésben maradt. Cornet-nek megint két meccslabdája volt, mint tizenhárom évvel ezelőtt…

Ezúttal azonban nem engedte ki a kezéből a sikert, adogatóként lezárta a mérkőzést, és készülhet első negyeddöntőjére. Harminckét évesen, abban a sportágban, amelyben a legutóbbi Grand Slam-döntőt két tinédzser játszotta.

A mérkőzés végi interjú készítője, Jelena Dokic jól emlékezett Cornet 2009-es drámájára. Ő ugyanis úgy nézte azt a meccset, hogy várta onnan a negyeddöntős ellenfelét.

– Nagyon csalódott voltam akkor, hiszen izgatottan vártam, hogy ellened teniszezzek, nagyon szerettem a játékodat – mondta Cornet a kiváló szereposztású interjúban, majd a mérkőzés körülményeire is kitért. Az ausztrál nyár, a harminchárom fok megnehezítette a játékosok dolgát.

A játékosoknak a melbourne-i hőséggel is meg kellett küzdeniük (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Recep Sakar)

– Fél óra után teljesen kikészültem, de láttam Simonán, hogy ő is hasonló cipőben járhat. Talán az a sajttorta adta az energiát, amit két napja a torna szervezőitől kaptam a születésnapomra. Rengeteget ettem belőle – árulta el a titkát a francia teniszező, akinek az interjú végén Dokichoz is volt néhány kedves szava.

– Mindannyian gratulálhatunk neked, hiszen nagyszerű játékos voltál, és kiváló kommentátor lettél. Bravó, Jelena!

Dokic, aki igen sokat küszködött élete során családi nehézségek miatt, nem bírta ki a váratlan fordulatot könnyek nélkül.

Borítókép: Alizé Cornet immár Grand Slam-negyeddöntősnek mondhatja magát (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Recep Sakar)