Gulácsi hajmeresztő hibája is belefért, továbbjutott a Leipzig

Nem jutott a Bayern München és a Dortmund sorsára az RB Leipzig, amely Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a soraiban 2-0-ra legyőzte a másodosztályú Hansa Rostockot a Német Kupa nyolcaddöntőjében. A nagy riválisok kiesésével immáron a lipcseiek számítanak az aranyérem legnagyobb esélyesének.

Magyar Nemzet
2022. 01. 19. 20:24
VfB Stuttgart - RB Leipzig
VfB Stuttgart-RB Leipzig Fotó: TOM WELLER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb nyolc közé jutás volt a tét az RB Leipzig és a Hansa Rostock összecsapásán Lipcsében. Előbbi együttes a legjobb négybe, s ezáltal a BL-be vágyik a Bundesligában, utóbbi a kiesés elől menekül a német másodosztályban. A papírforma alapján egyértelmű volt a végeredmény – javarészt a játék képe sem mutatott mást.

A hazaiaknál Szoboszlai Dominik kisebb sérülése miatt nem játszhatott, ellenben a kapus és csapatkapitány Gulácsi Péter, valamint a védelem oszlopa, Willi Orbán ott volt az RB Leipzig kezdőjében. Mindketten végig is játszották a találkozót.

Willi Orbán kapufáig jutott a Rostock ellen. Fotó: Europress/AFP/Jan Woitas

A lipcseiek nem sokat teketóriáztak, már a hatodik percben megszerezték a vezetést: Klostermann középre ívelt labdáját a feltűnően üresen maradt Yussuf Poulsen fejelte közelről a Rostock kapujába.

Szűk fél óra elteltével már kétgólos lehetett volna a hazai előny, de az előrehúzódó Orbán a kapufát találta el. Maradt az 1-0, de ebben az időszakban egyébként az égvilágon semmi nem veszélyeztette a Lipcse előnyét.

Szünet után Gulácsi hajmeresztő akciója keltett izgalmat: a magyar kapus a 64. percben kifutott a mezőnybe, hogy semlegesítsen egy Rostock-támadást, ami sikerült is neki, de utána eladta a labdát. Szerencséjére a vendégjátékos kísérlete az üresen maradt lipcsei kapu bevételére borzasztóan gyenge volt.

A Rostock próbált extra energiát mozgósítani az egyenlítés érdekében, és meg is voltak a lehetőségei, ezekkel azonban nem tudott élni, így egy lipcsei kontrából a második hazai gól született meg, a 82. percben Dani Olmo lőtte ki szépen a jobb alsó sarkot. 

Ezzel végleg eldőlt a meccs, a Leipzig jutott a negyeddöntőbe, s ezzel nagy esélye van arra, hogy az elmúlt három év két elvesztett döntője után végre megnyerje a Német Kupát. 

Nemrég írtunk arról, hogy a Bundesliga jelenlegi első három helyezettje már kiesett, arra pedig az elmúlt 15 évben nem volt példa, hogy a Bayern München és a Dortmund sem jutott be a legjobb nyolc közé. Itt az esély a versenyben maradt csapatok közül a legesélyesebbnek számító, három magyart a soraiban tudó RB Leipzig előtt. Főleg azok után, hogy a Bayernt tavaly ősszel kiverő Mönchengladbach kikapott a másodosztályú Hannovertől.

Ugyancsak továbbjutott a Freiburg is, amelyben Sallai Roland a 72. percben lépett pályára csereként, de addigra kialakult csapata 4-1-es győzelme a Hoffenheim ellen.

Német Kupa, nyolcaddöntő:

Kedd:

1860 München–Karlsruhe 0-1

Köln–Hamburg 2-1

St. Pauli–Dortmund 2-1

Bochum–Mainz 3-1

Szerda

Hannover–Mönchengladbach 3-0

RB Leipzig–Hansa Rostock 2-0

Hoffenheim–Freiburg 1-4

Hertha–Union Berlin 2-3

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó: Tom Weller)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.