Még csak vágy, nem kitűzött cél az arany a Puskás Akadémiánál

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője elszántan készült a Ferencváros elleni csütörtök esti (18.30) rangadóra. Tudja, hogy győzelemmel a címvédő sarkára léphetnek, az aranyéremről egyelőre azonban óvatosan beszél, a kiegyensúlyozott szereplést tartja szem előtt, emellett a fiatalok beépítését tekinti feladatának.

Magyar Nemzet
2022. 01. 27. 12:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon óvatosan kezelem a témát. Klubon belül nem került még szóba az aranyérem megszerzése, de nem lenne ellenemre, ha sikerülne… – nyilatkozta Hornyák Zsolt a Nemzeti Sportnak. – Ehhez azonban stabil háttér kell, s a bajnokság első fordulójától az utolsóig versenyképesnek kell lennünk. Bár tudunk eredményesen játszani, a Ferencváros és a Fehérvár ellen is jó meccseket vívunk, olykor szerényebb képességű csapatok ellen veszítünk értékes pontokat. Ha európai szinten helyt akarunk állni, nem elég fél év a további építkezésre, rengeteg munka vár még ránk. Örülnék, ha a jövőben állandó bajnokaspiránsként emlegetnének minket, de nem ezzel a céllal vágtunk neki ennek az idénynek sem, hanem azzal, hogy nemzetközi kupaindulásra jogosító helyen végezzünk, amellett, hogy fiatal akadémistákat építünk be.

A Puskás Akadémia, ahogy a vezetőedző is utalt rá, a közelmúltban többször megszorongatta a Fradit, amióta ő irányítja a felcsútiakat, hét mérkőzésen egy győzelem, öt döntetlen és egy vereség a mérleg, a két csapat legutóbbi három mérkőzése pedig egyaránt döntetlenre végződött.

Hornyák Zsolt nem titkolja, hogy a csapata ezúttal is győzelemre játszik majd.

– Apróságokon múlhat a meccs kimenetele, az nyerhet, aki több váratlant húz a megfelelő pillanatban. Irányításommal minden alkalommal betaláltunk a Ferencváros ellen, ezúttal is gólra törő futballra készülünk. Bekkelést senki se várjon a csapatomtól, ha erre készülnénk, nem nekem kellene ülnöm a kispadon… Rossz lenne, ha nulla nullás döntetlennel végződne a bajnoki, sokkalta jobban élvezhető úgy a meccs, ha potyognak a gólok. Folyamatos mozgást, aktív védekezést, gyors támadásépítést és határozott befejezést várok a játékosaimtól. Színvonalas összecsapásban bízom – beszélt a várakozásairól.

Sztanyiszlav úgy fogalmazott, megismerte a csapatát, igaz, a felkészülés nem volt ideális, három játékosa az Afrika-kupán szerepel, továbbá a járvány miatt – szemben a Puskás Akadémiával – nem tudtak elutazni külföldi edzőtáborba.

Borítókép: Hornyák Zsolt tűzben ég (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.