Olimpiai bajnokot győzött le a magyar teniszező

A sikerrel megvívott selejtező után Bondár Anna a főtáblán is mérkőzést nyert Melbourne-ben, a nyolcadik kiemelt Kateřina Siniakovát verte két játszmában.

Magyar Nemzet
2022. 01. 05. 8:10
Bondár Anna
Budapest 20200523 Tenisz 2020 Budapest kupa Fot Dmtr CSaba Nemzeti Sport Bondr Anna Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztráliában több helyszínen zajlanak az év első Grand Slam-tornáját felvezető versenyek. Az Australian Opennek is otthont adó Melbourne Parkban a férfiak számára egy, a nőknek két viadalt is rendeznek.

Utóbbiak közül az 1-es számú versenyen jutott fel két selejtezőben megnyert meccsel a főtáblára Bondár Anna, a legmagasabban rangsorolt magyar női játékos, szerdán pedig az első fordulós mérkőzését is megnyerte.

Míg a kvalifikációban Bondár a papírformát hozta, újabb győzelme már bravúrnak számít, hiszen a nyolcadik kiemelt Kateřina Siniakovát győzte le. A cseh teniszező párosban tavaly megnyerte a Roland Garrost, az olimpiát és az évzáró világbajnokságot is, de egyesben is a legjobb ötven között jegyzik a WTA-rangsorban.

Bondár az első játszmában kihasználta egyetlen breaklabdáját, és 7:5-re nyert, majd a második szettben 5:4-nél a meccsért adogathatott. Ekkor még nem járt sikerrel, de végül 7:6-tal ez a játszma is az övé lett.

A magyar játékos következő ellenfele az orosz Anasztaszija Potapova lesz.

egyesben már nincs versenyben Adelaide-ben, párosban viszont újabb mérkőzést nyert az amerikai Tommy Paul oldalán, így a duó bejutott a negyeddöntőbe.

Melbourne, WTA 250-es torna, 1. forduló

Bondár (magyar)–Siniaková (cseh, 8.) 7:5, 7:6

Adelaide, ATP 250-es torna, 2. forduló

Fucsovics, Paul (magyar, amerikai)–Ebden, Smith (ausztrál, 5.) 3:6, 6:4, 10–7

Borítókép: Bondár Anna (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.