Önsorsrontó Arsenal, kiállítás és büntető az év első rangadóján

A Premier League 21. fordulójában az Arsenal–Manchester City rangadó volt 2022 első topligás futballmérkőzése szombat kora délután. A hazaiak vezetést szereztek, de aztán emberelőnnyel, tizenegyessel és kihagyott ziccerekkel segítették győzelemhez Pep Guardiola együttesét.

Magyar Nemzet
2022. 01. 01. 15:37
psg
Riyad Mahrez gólöröme Fotó: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első helyezett Manchester City látogatott a negyedik Arsenal otthonába, tehát a tabella alapján is lehetett rangadónak nevezni a meccset. Főleg, hogy két jó formának örvendő együttes találkozott, az Arsenal a legutóbbi négy, a City tíz bajnokiján győzött.

A hazaiak edzője, Mikel Arteta másodszor is kapcsolatba került Covid-fertőzöttel, ezért karanténba kellett vonulnia és nem lehetett ott a stadionban, telefonon adta az utasításokat edzőkollégáinak. Egy darabig kevés oka lehetett a bosszankodásra, hiszen az Arsenal jól kezdett, a 31. percben góljával megszerezte a vezetést.

Az év első topligás gólja:

A bekapott gól megzavarta a Cityt, az Arsenal az első félidő hajrájában döntésre is vihette volna a meccset, ám ziccereket hibázott el. Szünet után aztán az Ágyúsok rövid idő alatt magukat verték meg. Előbb Granit Xhaka lökte el Bernardo Silvát a tizenhatoson belül, a VAR segítségével megítélt büntetőt pedig az 57. percben Rijad Mahrez értékesítette – 1-1.

Aztán az Arsenal folytatta az önsorsrontást. Martinelli újabb ziccert puskázott el, Gabriel pedig néhány perc alatt két sárga lapot kapott, az 59. percben mehetett az öltözőbe. Emberelőnyben a Manchester City átvette az irányítást, de úgy tűnt, az Arsenal kibekkeli a döntetlent. Nem így történt: a 93. percben talált be, s ezzel 2-1-re nyertek a vendégek.

A spanyol játékos levette a mezét, és az Arsenal szurkolók előtt ünnepelte a gólját, amire természetesen a drukkerek megdobálták és a középső ujjak jelezték nemtetszésüket – újra ismerős jelenetek Angliából.

A Manchester City tehát folytatta remek szériáját, s tovább növelte előnyét a tabella élén, amely immáron 11 pontosra nőtt.

Borítókép: Rijad Mahrez (Fotó: Anne-Christine Poujoula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.