„Vannak fájó vereségek, és a mait nem sorolom ezek közé”

Fucsovics Mártonnak ezúttal már az első forduló és a szerb Dusan Lajovics a végállomást jelentette az Australian Openen.

Magyar Nemzet
2022. 01. 17. 15:53
FUCSOVICS Márton; LAJOVIC, Dusan
Melbourne, 2022. január 17. Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajovics ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyitókörében, Melbourne-ben 2022. január 17-én. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi wimbledoni negyeddöntő már túl régi emlék. Fucsovics Márton a füvespályás szentélyben élete legjobb Grand Slam-tornáját teljesítette, azóta viszont hét hónapon keresztül mindössze egyetlen versenyen tudott egymás után két mérkőzést nyerni.

Ez a széria az Australian Openen sem szakadt meg: a magyar éljátékos az első fordulóban ötszettes csatában kikapott a szerb Dusan Lajovicstól. Edzője, Jancsó Miklós szerint a rossz sorozat Fucsovics önbizalmára is rányomja a bélyegét.

– Megbeszéltük, elemeztük, milyen felfogásban kéne játszania, próbált is törekedni erre, de elég sok hiba csúszott bele. Több nyerőt ütött, mint általában szokott, kockázatosabban játszott, ám emiatt jóval több hibát is elkövetett, ami korábban nem jellemezte őt. A nagyon küzdelmes és fordulatos negyedik szettet megnyerte Marci, utána azonban Lajovics valahonnan erőt merített, és hihetetlenül jó játékot produkált az ötödik játszma elején. Arra nem számítottunk, hogy Lajovics ennyire jó százalékkal üti vissza Marci pontos és kemény első szerváit – mondta Jancsó Miklós a Nemzeti Sportnak.

Fucsovics Márton korábbi két mérkőzésükön legyőzte a szerbet, ezúttal viszont nem neki jött ki a lépés.

– Nem akarok magyarázkodni, de vannak fájó vereségek, és a mait nem sorolom ezek közé. Lajovics nagyon jó napot fogott ki, és legyőzött. Nem hoztam a legjobbamat, de belül éreztem, hogy ma ő érdemelt győzelmet. A saját játékomról annyit mondanék, hogy próbáltam küzdeni végig – nyilatkozta az MTI-nek Fucsovics, aki párosban az amerikai Tommy Paullal indul Melbourne-ben, de a kettősnek nem lesz egyszerű dolga a harmadik helyen kiemelt Marcel Granollers, Horacio Zeballos (spanyol, argentin) duó ellen.

Borítókép: Fucsovics Márton (Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.