A „mesterötös” is kevés volt a Ferencváros ellen

A várakozásoknak megfelelően parázs meccset játszott az FTC és a Gyergyó a jégkorongbajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában. A székelyföldieknél Chris Bodo hiába ütött öt gólt, hosszabbításban a Fradi nyert 7-6-ra. A második helyhez azonban ez kevés volt, mert az UTE 5-0-ra kiütötte a Győrt.

Magyar Nemzet
2022. 02. 19. 20:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végig szorosan alakult szombat délután az FTC–Gyergyó rangadó a jégkorongbajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában. Inkább a vendégeknek állt a zászló, a Fradi háromszor is kétgólos hátrányból kapaszkodott vissza, a rendes játékidő 6-6-os döntetlenre végződött.

Chris Bodo lehetett volna a találkozó hőse, aki öt gólt vágott a Fradinak, ám a Gyergyó végül hosszabbításban elvesztette a meccset, pöckölte be a mindent eldöntő találatot.

A ráadásban kivívott 7-6-os győzelemért az FTC kettő, a székelyföldi együttes pedig egy pontot kapott, az tehát eldőlt, hogy kettejük párharcában a zöld-fehérek végeznek előrébb.

Csakhogy az UTE este 5-0-ra kiütötte a Győrt, és pontszámban befogta (egyaránt 84) az FTC-t. Az egymás elleni mérleg a lila-fehéreknek kedvez, hiszen az első derbin ugyan kikaptak 4-1-re, a következő hármat viszont hosszabbításban vagy szétlövéssel megnyerték.

A Csíkszereda mögött tehát UTE, FTC, Gyergyó az első négy sorrendje. A folytatásban a 7–10. helyezettek játszanak a nyolc közé kerülésért, majd a negyeddöntő párosítása úgy alakul ki, hogy az első három helyezett sorrendben választhat magának ellenfelet.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Csíkszereda 92 pont, 2. Újpest 84, 3. FTC 84, 4. Gyergyó 82, 5. MAC 68, 6. Brassó 67, 7. Debrecen 56, 8. DVTK 47, 9. Győr 32, 10. Fehérvári Titánok 32, 11. Dunaújváros 16.

Borítókép: Chris Bodo (középen) öt gólt ütött, de az is kevés volt (Fotó: FTC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.