Bizarr baleset Acapulcóban, a szemét fogta az áldozat

Nem mindennapi sérülést szenvedett John Millman. Az ausztrál játékos elrontott első szerva után kapott bele a visszaérkező labdába, az viszont egyenesen a szemébe pattant.

Magyar Nemzet
2022. 02. 23. 11:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Millman az utolsó pillanatban kapott lehetőséget az acapulcói torna szervezőitől, hogy a főtáblán játszhasson. Utólag talán azt kívánja, bár ne kapta volna meg a különleges mentességet.

Az ausztrál teniszező az első fordulóban szett- és breakhátrányba került az amerikai Marcos Giron ellen, azonban az igazi baj ezután következett, egy ritkán látható, bizarr baleset formájában.

Millmannek a szemébe pattant a kósza labda, emiatt fel kellett adnia a meccset.

Elsőre talán banálisnak tűnik a sérülés, de amikor négy éve a belga David Goffin hasonlóan járt Rotterdamban, utána két hónapig nem állt készen a játékra.

Az Acapulcóban pórul járt Millman tavaly játszott a Davis-kupában Magyarország ellen, Piros Zsombor bravúros győzelmet aratott ellene.

Az idei, világdöntős részvételért zajló ausztrál–magyar párharcra viszont nincs hatással a bizarr baleset, Millman ugyanis eddig sem volt tagja Lleyton Hewitt keretének a március 4-5-i párharcra, ahogy – saját kérésére – a párosban Australian Open-bajnok Nick Kyrgios is kihagyja a magyarok elleni csatát. Melbourne-i partnere, Thanasi Kokkinakis viszont rendelkezésre áll, ahogy Alex de Minaur, Alexei Popyrin, Luke Saville és John Peers is. A magyar keretben Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Marozsán Fábián, Valkusz Máté és Fajta Péter kapott helyet az új szövetségi kapitánytól, Nagy Zoltántól.

Nem John Millman volt az egyetlen, aki szokatlan körülmények között fejezte be acapulcói szereplését: az olimpiai bajnok, Alexander Zverev búcsúja is hasonlóan bizarr volt a maga nemében.

Borítókép: John Millman (Fotó: Getty Images via AFP/Mark Brown)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.