Fucsovics Márton Dubajban csatlakozik a magyar válogatotthoz

Fucsovics Márton pénteken, Dubajban csatlakozik a magyar férfi teniszválogatotthoz, amely jövő pénteken és szombaton Sydneyben játszik Davis Kupa-selejtezőt Ausztráliával. Másik kulcsemberünk, Piros Zsombor úgy ötven százalékos állapotban lehet sérülése és koronavírus-betegsége után.

Magyar Nemzet
2022. 02. 23. 13:52
FUCSOVICS Márton; LAJOVIC, Dusan
Melbourne, 2022. január 17. Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajovics ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyitókörében, Melbourne-ben 2022. január 17-én. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A múlt héten mindenki versenyzett, volt, aki Egyiptomban, Piros Zsombor pedig Olaszországban. Most beszéltem Fucsovics Mártonnal, aki megvár bennünket Dubajban, pénteken csatlakozik a társasághoz, és együtt repülünk tovább – árulta el Nagy Zoltán megbízott szövetségi kapitány az MTI-nek szerdán. – Az első kinti edzésünk vasárnap délután lesz, akkor még csak átmozgatjuk a fiúkat, az elsődleges feladat az átállás lesz.

A legjobb magyar játékos, a világranglistán 36. Fucsovics kedden a nyitókörben búcsúzott a dubaji tenisztornán, amelyen 4:6, 6:4, 7:5-re kikapott a hatodik kiemelt kanadai Denis Shapovalovtól. A magyar válogatottnak nagy szüksége lesz a játékára az Ausztrália elleni DK-selejtezőn. 

– Az ellenfél keretében két kifejezetten páros játékos található John Peers és Luke Saville személyében, a három egyéni játékosból pedig majd Lleyton Hewitt kapitány eldönti, hogy kit küld pályára – elemezte az ellenfelet Nagy Zoltán. –Alex de Minaur és Thanasi Kokkinakis mellett a John Millmant helyettesítő Alexei Popyrin került a csapatba. Nehéz párharc lesz az ottani körülmények miatt, illetve mert az ausztrálok játszanak hazai pályán. Marcinak nyilván nagy tapasztalata van az efféle meccsekben, és novemberben úgy láttam, hogy a fiatalok is fel tudnak nőni a feladathoz.

Noszály Sándor szövetségi edző főként tanítványáról, a novemberi csatában az esélyesebb John Millmant legyőző Piros Zsomborról beszélt: – Volt neki egy hasfalhúzódása, aztán elkapta a covidot, ami közel háromhetes kiesést jelentett. Most vissza kell hozni a kondiját, a múlt héten Olaszországban játszott két nagyon jó meccset, a harmadikra már elfogyott, jelenleg 55 százalékos állapotban lehet. A jövő hétvégéig ezt feljebb visszük, persze nem baj, hogy már nem három nyert szettre mennek a DK-mérkőzések.

Piros Zsombor, aki novemberben Torinóban Millman mellett a Grand Slam-bajnok Marin Cilicet is legyőzte, elégedetten nyilatkozott a formája visszanyeréséről.

– A hasfalsérülésem és a covid után még két napig volt egy hányós gyomorrontásom is, az volt a hab a tortán. Harmadszor voltam covidos, ez volt a legrosszabb, három napig lázas voltam, és eléggé fájtak az ízületeim. Utána négynapos felkészülés, illetve inkább ütögetés után Olaszországban játszottam három meccset. Az erőnlétemet, izomzatomat kell visszahozni, remélem, a DK-ra újra százszázalékos leszek.

Nagy Zoltán keretében az első számú játékos lesz, mellette pedig Piros Zsombor (246. a világranglistán), Marozsán Fábián (368.), Valkusz Máté (454.) és Fajta Péter (593.) a csapat tagja. Ami az ellenfelet illeti, Lleyton Hewitt kapitány Alex de Minaurt (32.), Alexei Popyrint (66.), a Nick Kyrgiosszal párosban nemrég Australian Open-győztes Thanasi Kokkinakist (96.), John Peerst (párosban 12.) és a ranglistával nem rendelkező Luke Saville-t hívta be.

A magyar csapat 1995-ben egy emlékezetes budapesti mérkőzésen 3-2-re legyőzte az ausztrálokat, tavaly Torinóban viszont a rivális bizonyult jobbnak 2-1-re.

Borítókép: Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajovics ellen játszik az Australian Open nyitókörében, Melbourne-ben 2022. január 17-én (Fotó: MTI/EPA/Jason O’Brien)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.