Nadal a világelsőt verve jutott újabb döntőbe

Az Australian Open megnyerése után újra döntőbe jutott Rafael Nadal, miután szombaton két sima szettben legyőzte a jövő hétfőtől a világranglistát vezető Danyiil Medvegyevet az 1,7 millió dollár (535 millió forint) összdíjazású acapulcói férfi keménypályás tenisztornán.

Magyar Nemzet
2022. 02. 26. 9:48
Mexican Open Tennis Tournament
epa09785875 Rafael Nadal of Spain celebrates after defeating Daniil Medvedev of Russia during a Mexican Tennis Tournament semifinal match in Acapulco, Mexico, 25 February 2022. EPA/David Guzman Fotó: David Guzman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Australian Open fináléjának visszavágóját rendezték meg az acapulcói torna elődöntőjében, és bár a két mérkőzés képe teljesen más volt, a végkimenetel ugyanaz lett: győzött. Melbourne-ben kétszettes hátrányból állt fel a spanyol klasszis orosz ellenfele ellen, Mexikóban viszont sokkal könnyebb dolga volt a 35 éves játékosnak, az első játszmát 6:3-ra behúzta. A másodikban összeszedte magát a jövő hétfőtől a világ legjobb teniszezőjeként rangsorolt Danyiil Medvegyev, és Nadalnak tizenegy bréklabdát is hárítania kellett, hogy behúzza a második szettet. Megtette, 6:3-mal övé lett a második szett és ezzel a mérkőzés is. Nadal így idei összes, azaz mind a tizennégy meccsét megnyerte – pályafutása során eddig még egy évet sem kezdett ilyen jól.

– Ütöttem néhány fantasztikus pontot a bréklabdáknál. A második szettben Danyiil nagyon agresszíven játszott, nehéz játszma volt, szerencsésnek érzem magam, hogy sikerült megnyernem. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a világelső ellen játszottam, és rendkívül boldog vagyok, hogy újra döntőbe kerültem – lelkendezett a spanyol teniszező, aki negyedik trófeájára hajt Acapulcóban.

Nadal ellenfele – a vasárnap közép-európai idő szerint hajnali négykor kezdődő – fináléban Cameron Norrie lesz. A 26 éves brit a görög Sztefanosz Cicipaszt 6:4, 6:4-re győzte le az elődöntőben. Norrie Nadallal pályafutása során negyedszer találkozik, eddig minden eddigi mérkőzését elvesztette ellene: a veterán kiválóság tavaly az Australian Openen, Barcelonában és a Roland Garroson is szettveszteség nélkül ejtette ki a brit versenyzőt.

Eredmények, elődöntő:

Nadal (spanyol, 4.)–Medvegyev (orosz, 1.) 6:3, 6:3

Norrie (brit, 6.)–Cicipasz (görög, 3.) 6:4, 6:4

Borítókép: Rafael Nadal ünnepel, miután legyőzte Danyiil Medvegyevet az acapulcói tenisztorna elődöntőjében (Fotó: EPA/David Guzman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.