Nem ütik meg Uzuni szintjét a Fradi új játékosai

Gól nélküli döntetlenre végződött az MTK–FTC örökrangadó a labdarúgó NB I 21. fordulójában. Ha vasárnap nyer, ismét az élre állhat a Puskás Akadémia. A Fradiban két új ember, a brazil Marquinhos és az argentin Carlos Auzqui is bemutatkozott.

Magyar Nemzet
2022. 02. 19. 21:35
null
20220219 Ferencváros MTK labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél éves emlék. A Ferencváros 2020 szeptemberében a Dinamo Zagrebet fogadta a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. A 65. percben Myrto Uzuni erőszakosan labdát szerzett, rávezette a horvátok kapujára és okosan kilőtte a bal alsó sarkot. Ezzel a góllal nyert 2-1-re és jutott tovább a Fradi.

Ez volt a később közönségkedvenccé avanzsált albán csatár első gólja a Ferencvárosban.

Azt is mondhatnánk, az újonnan, a helyére igazolt játékosokkal szemben ez a mérce, hiszen az FTC visszaforgatta a csapatba az Uzuniért kapott négymillió eurót.

Sztanyiszlav nem csinált titkot abból, hogy az MTK ellen az új emberek már pályára léphetnek. A négy téli szerzemény közül a brazil Marquinhos kezdett, majd az 59. percben csereként – Botka, illetve Boli helyére – beállt az argentin Carlos Auzqui és Fortune Bassey, utóbbinak persze nem ez volt az első meccse.

Utóbbi kettő lendületet adott a csapatnak, amely az első félidőben meglehetősen gyengén muzsikált. A második játékrészben nagy fölényben futballozott a címvédő, több helyzetet is kialakított, egy szép támadás végén Zachariassen megszerezte a vezetést, ám lesállás miatt utólag a videóbíró érvénytelenítette a találatot.

Újabb gólt nem tudott szerezni a Fradi, maradt 0-0 a végeredmény.

Az új emberek nem okoztak csalódást az FTC-ben, de nem elhamarkodott a kijelentés, hogy Myrto Uzuni szintjét egyikük sem üti meg.

Korábban a Paks ellen a Kisvárda is döntetlent játszott, a nyírségiekkel szemben a Ferencváros tehát megőrizte kétpontos előnyét. Vasárnap a Puskás Akadémia előtt áll a lehetőség, hogy az élre ugorjon, ehhez hazai pályán a gyengélkedő Debrecent kell legyőznie.

NB I, 21. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Bp. Honvéd 0-0, Mezőkövesd, 1000 néző, jv.: Csonka.

Szombat

Kisvárda–Paks 3-3 (2-2), Kisvárda, 2155 néző, jv.: Erdős; gólszerzők: Mesanovic (3.), Melnik (11.), Asani (75.), illetve Papp K. (44., 51.), Böde (70.).

Gyirmót–Zalaegerszeg 0-1 (0-1), Győr, ALCUFER Stadion, 1043 néző, jv.: Pillók; gólszerző: Koszta (18.)

MTK–Ferencváros 0-0, Hidegkuti Nándor Stadion, 4826 néző, jv.: Karakó

Vasárnap

Puskás Akadémia–Debrecen 15.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–Újpest 17.45 (M4 Sport)

Borítókép: Marquinhos nagyon akart, de nem segítette győzelemhez a Fradit (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.