Robbanás miatt megvakult, mégis visszatért a pályára

A hét végén több mint egy év után ismét tétmérkőzést játszott Omar Elabdellaoui. A norvég játékos 2020 szilveszterén egy robbanásban elvesztette a látását, tizenegy műtéten át vezetett az útja a csodás visszatérésig.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 9:52
Omar Elabdellaoui
Galatasaray v Yukatel Kayserispor - Turkish Super Lig
ISTANBUL, TURKIYE - FEBRUARY 12: Galatasaray's Norwegian footballer Omar Elabdellaoui, who was treated for a long time due to the fireworks accident he experienced on New Year's Eve on December 31, 2020, is among the substitutes for the first time after the accident during the Turkish Super Lig week 25 soccer match between Galatasaray and Yukatel Kayserispor on February 12, 2022 in Istanbul, Turkiye. Arif Hudaverdi Yaman / Anadolu Agency (Photo by Arif Hudaverdi Yaman / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Arif Hudaverdi Yaman / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Omar Elabdellaouit nagy tehetségként tartotta számon a Manchester City, a marokkói származású norvég játékos egyszer sem lépett pályára a csapat színeiben, amelynek 2008 és 2013 között volt tagja. Később hat évet lehúzott az Olympiakoszban, majd 2020-ban a Galatasaray játékosa lehet, a magyar szurkolók pedig leginkább a 2015-ös, álomsorsolást követő Eb-pótselejtezőről emlékezhetnek rá, amikor Elabdellaoui mindkét meccset végigjátszotta a Magyarország ellen elveszített párharcban.

2020 szilveszterén azonban kis híján tragikus fordulatot vett az élete. Egy tűzijáték felrobbant a kezében, és az arcán szenvedett égési sérülések miatt elveszítette a látását.

A balesetet tizenegy operáció követte, két különböző donortól, köztük a nővérétől kapott segítséget, és az orvosok lényegében teljesen újraalkották a szemét.

A hosszas küzdelem után pedig Elabdellaoui a hét végén ismét pályára léphetett, a Galatasaray színeiben 3-2-es győzelmet ünnepelhetett a Göztepe ellen, bár ezúttal aligha a három pont jelentette a legnagyobb boldogságot a norvég játékos számára.

– Nagyon nehéz folyamat volt, rengeteget szenvedtem, de visszatértem a pályára, és azt csinálom, amit a legjobban szeretek. Az álmom másodszor is valóra vált – mondta a mérkőzés után Omar Elabdellaoui, akinek a pályás speciális szemüveget kell viselnie.

Elabdellaoui fejpárbajra is vállalkozik (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Lokman Ilhan)

Borítókép: Omar Elabdellaoui (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Arif Hudaverdi Yaman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.