Szalai Ádám a vonaton ült, amikor az FC Basellel tárgyalt

Néhány nappal a szerződtetése után góllal mutatkozott be új csapatában, az FC Baselben Szalai Ádám az elmúlt hétvégén. A 34 éves csatár Svájcban nyilatkozva érdekes részleteket árult el az érkezése körülményeiről.

Magyar Nemzet
2022. 02. 21. 17:11
Forrás: FC Basel / Twiter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Délelőtt tizenegykor, mint általában, edzésem volt Mainzban, aztán délután egy óra negyven körül kaptam az első megkeresést a Baseltől – elevenítette fel a Bázelbe szerződése részleteit egy svájci sajtótájékoztatón, amelyből a 20min című lap idézett. – Épp vonaton ültem, Mainzból tartottam hazafelé, Heidelbergbe, amikor telefonon hívott David Degen (korábbi svájci válogatott labdarúgó, az FC Basel elnöke – a szerk.). Az első benyomás mindig fontos, és ez nagyon pozitív volt.

Szalai szerződtetését múlt szerdán jelentette be az FC Basel, a magyar csatár tizenkét év után hagyta el a Bundesligát, amelyben az első és az utolsó csapata is a Mainz volt. Ezután nem tétlenkedett sokat, rögtön az első meccsén gólt szerzett a Baselben, a Lausanne ellen 3-0-ra megnyert meccsen csereként beállva, fejjel talált a kapuba az első svájci bajnokiján, s a góllövés közben meg is sérült a keze.

– Nem az a fajta csatár vagyok, aki négy védőt kicselez, aztán felpörgeti a labdát és ollózva szerez gólt – jellemezte saját magát Szalai tipikus kilencesként, centerként, erőcsatárként.

Azért nekünk rémlik, hogy volt olyan, amikor Szalai a leírtakhoz hasonlóan nagy gólokat lőtt. Például a labdát felpörgetve, és ha végül nem is ollózva, de félfordulatból szépen San Marino kapujába vágva a válogatottban 2010-ben, amikor egyébként mesterhármast ért el:

Vagy egy másik gólja, amikor konkrétan négy védő között cselezgetett, majd lőtt gólt a Dortmund ellen szintén 2010-ben:

Szalai mesélt a decemberi autóbalesetéről, majd az azt követő fejműtétjéről is. Nyakfájdalma volt, majd az orvosok felfedeztek egy aggasztó elváltozást a fejében. – Már a baleset előtt is tudtuk, hogy valami nincs rendben, de az újabb vizsgálatokkal többet megtudtunk, és a műtét mellett döntöttünk – árulta el Szalai, akinek egy titánlemezt ültettek a fejébe, és utána egyedül töltötte a karácsonyt a kórházban.

Borítókép: Szalai Ádám az első svájci gólját ünnepli (Fotó: FC Basel/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.