„A Fradi csapatként nem játszik úgy, ahogy képes lenne rá”

A Ferencváros a Honvéd elleni 1-0-s győzelemmel bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, de a játékkal egyik fővárosi csapat vezetőedzője sem volt elégedett.

Magyar Nemzet
2022. 03. 02. 7:27
CSERCSESZOV, Sztanyiszlav; VIGNJEVIC, Nebojsa
Labdarúgó Magyar Kupa - Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen gól döntötte el a Magyar Kupa negyeddöntőjének budapesti rangadóját: a Ferencváros 2017-es végső sikere óta először jutott be a sorozat elődöntőjébe.

Ennek ellenére a zöld-fehérek vezetőedzője, Sztanyiszlav is látja, hogy még van hová előrelépnie együttesének.

– Az első félidőben jól játszottunk, talán több helyzetet alakíthattunk volna ki, majd az első gólunk után picit megnyugodtunk. 0-1-nél természetes, hogy nyom a hazai csapat a meccs végén, nyilván szerettek volna a saját pályájukon minél jobb teljesítményt nyújtani, mi viszont nem tudtuk értékesíteni a kontráinkat. Örülök a továbbjutásnak, minden mást ki kell elemeznünk nyugodtan a következő napokban – fogalmazott az orosz szakember, aki kitért a Fradiban ezen a meccsen debütáló játékosára, a nigériai Anderson Esitire is.

– Esitiről tudni kell, hogy az elmúlt két-három hónapban nem nagyon játszott 90 percet végig, ez az első alkalom volt most számára. Összességében meg vagyok elégedve a teljesítményével, de úgy gondolom, hogy ez lehet még jobb és jobb is, ahogy telik az idő. Alapvetően szerintem maximálisan hozta a stabilitást a csapatunkba, de természetesen azért szeretnék még sokkal többet látni is tőle – mondta Csercseszov, aki az M4 Sport kamerája előtt elmondta, nem bánja csapata hibáit.

Ha nem követnénk el hibákat, nem lenne szükségünk edzőre, nekem pedig nem lenne munkám.

A Honvéd vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics szerint egyes játékosait meglepte a Ferencváros, ugyanakkor a szerb szakvezető kitért az ellenfél teljesítményére is.

– Nem vagyok elégedett, csak az utolsó 20-30 perccel, amikor azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Túl sok teret és időt adtunk nekik az első félidőben, az ellenfél agresszivitása néhányakat meg is lepett.

A Fradinak kiemelkedő egyéni képességű játékosai vannak, de csapatként nem játszanak úgy, ahogy képesek lennének.

– Tamás Krisztián sérülése komoly probléma, az ő posztján nincs helyettes. Az ő sérüléséhez hasonló esetek miatt bántam óvatosan a legjobbjainkkal, a Covid miatt a felkészülésünk nem volt az igazi. Ezért forgattam a csapatot.

Most már tudom, hogy kik hajtanak, kikre számíthatok az elmúlt két meccsünk alapján.

– Jonsson jó erőben van – őt meglepte az NB I agresszivitása. Jó képességei vannak, de idő kell neki – foglalta össze a tapasztalatait Vignjevics.

Borítókép: Csercseszov és Vignjevics (előtérben) egyszerre értetlenkedik (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.